PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Fra master til mester

Vi har slått oss sammen med flere kjente lokalpolitikere for å sette rørleggerfaget på agendaen i forkant av årets kommunevalg. Arrangementet "Master til mester" går av stabelen i Ålesund, Stavanger og Mo i Rana i begynnelsen av september. Hensikten er å vise frem kompetansen og bredden i rørleggerfaget, og ikke minst videreformidle bransjens ønsker for rørleggerutdanningen. Vi utfordrer politikerne til en uhøytidelig konkurranse mot noen av fagets dyktige lærlinger, så vi en gang for alle får slått fast at en dyktig rørlegger må kunne langt mer enn å lese en bruksanvisning.

Vi inviterer naturlig nok lokal og regional presse til de ulike arrangementetene, og benytter muligheten til å fronte bransjens synspunkter på dagens utdanning, lærlingsituasjon og rekrutteringsarbeid. Politikerne får anledning til å holde et lite innlegg, i tillegg til at de skal få bryne seg på en liten rørfaglig oppgave, som består i å montere utslagskum med blandebatteri og tilkobling til vaskemaskin

Turen går først til Ålesund, der varaordfører Geir Stenseth konkurrerer mot Amar Merzic, som er årets yrkes-NM-kandidat fra Møre og Romsdal. Stenseth har selv trua på at dette skal gå veien – ettersom han selv er opplæringsleder (dog ved kokkelinja), og har praktiske kunnskaper og et godt håndlag.

Deretter drar vi videre til Stavanger, der Rogalands fylkesordfører Janne Johnsen stiller mot Julie Omland. Duoen gleder seg til den uhøytidelige konkurransen, der vi virkelig får sette politikeren på prøve mot en av Rogalands beste rørleggerlærlinger.

Turneen avsluttes på Polarsirkelen VGS i Mo i Rana, der ordfører Kai Henriksen stiller mot dyktige Øyvind Birkeli. Vi gleder oss!

Vi jobber også med en aldri så liten finale i forbindelse med Bygg Reis Deg-messen i slutten av oktober, her vil vi informere dere så snart detaljene faller på plass.

Vi er helt avhengig av lokale støttespillere i denne sammenhengen - så her skal tre av våre dyktige opplæringskontorer virkelig ha en stor del av æren

Oppdatering underveis
Vi er stolte over å ha samlet sammen et slikt flott lag av rørleggerlærlinger og politikere til dette arrangementet, og håper pressen vil være behjelpelig med å synliggjøre rørleggefaget i innspurten av valgkampen. Rørentreprenørene Norge har sammen med lokale krefter og opplæringskontor, utarbeidet en liste med ti ønsker til politikerne for en forbedret utdanning for rørleggerfaget. Denne vil overleveres pressen i forbindelse med arrangementene.

Vi vil holde dere oppdatert underveis - både via Rørnorge.no og Facebook-sidene til Blirørlegger. Så følg med!

 

 

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler