PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

larmerud martinsen skaar nielsen mehus
Ole Larmerud, Ingebjørg Martinsen og Are Skaar Nielsen fra Rørentreprenørenes administrasjon og avdelingsleder for Rørentreprenørene Norge - Romerike og Rørentreprenørenes opplæringskontor - Romerike (ROR) Einar Mehus.

Fristet 6 000 med rørfaget

Rørentreprenørene Norge jobber kontinuerlig for å rekruttere flere unge inn i rørfaget. Derfor stilte vi selvsagt opp for de 6 000 publikummerne som møtte opp i Lillestrøm under Utdanningstorget desember 2015.

– Utdanningstorget er en av de utdanningsmessene jeg vet om som er best besøkt av interessert ungdom, sier Are Skaar Nielsen (fagsjef Sanitærteknikk i Rørentreprenørene Norge).

Han er også overbevist om at det store antallet foreldre, besteforeldre, søsken og venner av ungdomsskoleelevene som kom innom er med på å gi rekrutteringen til både rørleggerfaget og de andre yrkesfagene et puff i meget positiv retning.

– Det var kontinuerlig stor trafikk på vår stand. Mye av grunnen er nok at vi gjentok fjorårets suksess med lysestakelaging av kobberrør på standen. Å aktivisere publikum er et knakende godt trekkplaster, og mens de jobbet med pressing og lodding av lysestaker, snakket vi med dem om faget, sier Nielsen.

På denne måten kunne ungdommer som står på tampen av studieretningsvalg ta med seg flotte, selvlagde kobberlysestaker av rør og inspirerende informasjon om rørleggerfaget.

 

Ungdommer som inspirerer

– Her fikk vi en enormt fin nærhet til foreldre og elever. Faget ble presentert av topp engasjerte fagfolk og formidlere og det var i alt sju personer som håndterte publikum til enhver tid, sier daglig leder for Rørentreprenørenes opplæringskontor Romerike (ROR), Einar Mehus.

At årets norgesmester i rørleggerfaget og nybakt rørlegger, Markus Lie fra Romerike var på plass sammen med to andre lærlinger tilknyttet ROR for å fortelle om sitt fagfelt, tror Mehus vil være med på å inspirere ungdommene som var tilstede.

Imidlertid er han oppgitt over at tre videregående skoler på øvre Romerike ikke møtte opp på Utdanningstorget.

– Ungdomsskolene i denne regionen burde nærmest pålegges å ha et pliktig oppmøte til en unik informasjon om de ulike fagene. Det går ikke an og kan ikke forsvares av rektorene å si at de har sine besøksmuligheter til de tre Videregående skolene som ikke deltok, Jessheim VGS. Nes VGS og Eidsvoll VGS, sier Mehus.


Markus Lie fra Romerike ble norgesmester i rørleggerfaget 2015. Han fikk mange spørsmål fra interesserte ungdommer på Utdanningstorget.


Flere familier kom i samlet tropp for å støtte oppunder ungdommen(e) som står på tampen for å velge seg studieretning. Her er en lillebror i gang med pressing.

 

God dialog med Rørentreprenørene

– Rørstanden var veldig fin, konkluderer arrangementsansvarlig Anne Lise Finsrud i Akershus fylkeskommune.

Hun understreker at fylkeskommunen er opptatt av at alle bransjene representerer faget på en god måte.

– Jeg har inntrykk av at Rørentreprenørene hele tiden hadde en god dialog med publikum, og fylkeskommunen har også hatt en kjempedialog med Rørentreprenørene i forbindelse med arrangementet. Jeg tror at vi drar nytte av hverandres kompetanse på en bra måte, sier Finsrud.

Arrangementsansvarlig kan rapportere at det har rast inn en mengde gode tilbakemeldinger underveis i og etter Utdanningstorget – både fra foreldre og elever. Suksesskriteriene er blant annet det gode samarbeidet med regionens ungdomsskoler, videregående skoler og bransjer som gjøres i forkant, tror Finsrud.

– Det er mange ledd med i gjennomføringen av utdanningstorget, og vi har funnet en form som fungerer for oss. Alle som er med på dette gjør en fantastisk jobb, så vi er godt fornøyd, avslutter hun.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler