PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

plan rørnorge 2017

Rørentreprenørene Norge og Plan i nytt samarbeid

– RørNorge støtter Plan Norges vannrelaterte hjelpearbeid fordi vi da både kan gi hjelp til dem som trenger det og tydeliggjøre hvor viktig rørleggerarbeidet er, sier administrerende direktør Tor Backe.

GIVE ME 5 - prosjektet er fullfinansiert, og går nå av seg selv. Rørentreprenørene Norge har derfor engasjert seg i et nytt prosjekt knyttet til samarbeidet med Plan.

– Når sanitærforholdene er i orden, går mye av det andre i et samfunn av seg selv. Det legger grunnstein for utdanning og en verdig hverdag, for god hygiene og effektiv bekjempelse av vannrelaterte sykdommer. Det er klart vi støtter dette! sier Backe.

Rettferdighet for San-folket

Prosjektet RørNorge har valgt å støtte dreier seg om å få på plass gode sanitærforhold og enkel tilgang på rent vann for San-minoriteten i Tsholotsho-provinsen i Zimbabwe. Dette folket har tidligere levd som nomader, men er i dag en marginalisert og utsatt gruppe som faller ut av samfunnet på de fleste områder.

Undersøkelser gjort av Plan viser at bare tre prosent av denne folkegruppen har tilgang på rent vann.

Bygger fremtiden med vann

– Over halvparten av San-folket er barn, og det er disse som er fremtiden. I dag blir barna pålagt å hente vann, og de går som oftest langt for å hente dette. Det spiser av tiden de ellers kunne ha brukt på skolearbeid og lekser, og hindrer dem i siste instans i å få seg utdannelse. Ved å fjerne vann- og sanitærproblematikken, får de tid til å konsentrere seg om skolen. Da blir integrering i samfunnet, lønn på lik linje med Zimbabwes generelle befolkning og en lys fremtid adskillig mer oppnåelig, sier Backe.

Årets vinner av NM i rørleggerfaget får mulighet til å bli med og besøke ett av Plan Norges hjelpearbeider som omfatter utbygging av sanitær- og vannanlegg i Zimbabwe, Sierra Leone eller Vietnam.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler