PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Ida Meldgaard

Buskerud har fått rørambassadør

Ida Meldgaard er blitt rørambassadør i Buskerud. Etter å ha testet ulike utdannelser og yrker, fant hun lykken som voksenlærling i rørleggerfaget.

27 år gamle Ida er oppvokst i Nordland, men bor nå i Hokksund i Buskerud med samboer og to barn. Hun er læring hos Comfort Lier Flis & Bad.

– Noe av det beste med jobben er å kjenne mestringsfølelse, det å kjenne på at man klarer det man helst vil. Å jobbe med kunder, og å være med på service, er også helt supert. Men det er lite som slår det å kunne overlevere et flunkende nytt bad til kunder. Tenk den følelsen! Man føler seg også litt som superhelt når man kommer til kunder og fikser ting som de har slitt med en stund. Det å glede andre, sier Ida.

Etter ungdomsskolen studerte hun både formgivning og multimediedesign, men følte ikke helt at hun hadde truffet planken. Så hun jobbet en periode som servitør før hun meldte seg til forsvaret. Den erfaringen er hun svært glad for. Etter ytterligere noen år satt hun med to barn og en liten mellomlanding i kundeservice. Nå ønsket hun noe praktisk og litt mer fysisk aktivitet, og gleden var stor da hun fikk lærlingeplass.

– Jobben har bare vært positivt siden jeg startet i mars 2019. Jeg får mestringsfølelse veldig ofte, og lærekurven er så bratt. I tillegg blir jeg automatisk mye sterkere da jeg virkelig får brukt kroppen daglig, sier Ida.

Ambassadørkorpset vokser

Rekrutteringen av rørambassadører er et sentralt element i kampanjen for å trekke flere unge til yrket. Rørambassadørene er ungdom som er glad i rørfaget, som har sagt seg villig til å snakke om det til andre unge og som er aktive på sosiale medier. I tillegg til å framsnakke faget i og utenfor jobben og på sosiale medier, kan de besøke ungdomsskoler og videregående skoler og fortelle om faget – etter avtale med arbeidsgiver. 

Rørambassadørene rekrutteres i samarbeid med opplæringskontorene og Rørentreprenørene Norge er i ferd med å få et nettverk av rollemodeller over hele landet. Så langt er det lansert rørambassadører i Agder, Rogaland, Hedmark Oppland, Trøndelag og Buskerud. Målet er at alle landets fylker om ikke lenge skal ha slike rollemodeller.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler