PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Lars Rivenes

Hedmark Oppland har fått ambassadør

Lars Rivenes fra Våler i Solør er blitt rørambassadør. Stadig flere fylker får slike unge og entusiastiske talspersoner for faget.

19 år gamle Lars er lærling hos Amundrud VVS i Elverum.

– Det beste med rørleggeryrket er at det er så variert og er et teknisk fag. Det er nye utfordringer som må løses hver dag, sier Lars.

Han gikk VG1 på bygg og anleggsteknikk på Våler videregående og VG2 KEM i Lillehammer.

– Nå har jeg vært lærling i litt over ett år, og bare på det året har det vært stor variasjon i arbeidet. Året har vært svært innholdsrikt.

På fritiden spiller han fotball og sykler litt. På vinteren liker Lars å stå slalåm og gå på ski.

Lars brenner for yrket han har valgt. Han blir en flott rørambassadør.

Ambassadørkorpset vokser

Rekrutteringen av rørambassadører er et sentralt element i kampanjen for å rekruttere flere unge til yrket. Rørambassadørene er ungdom som er glad i rørfaget, som har sagt seg villig til å snakke om det til andre unge og som er aktive på sosiale medier. I tillegg til å framsnakke faget i og utenfor jobben og på sosiale medier, kan de besøke ungdomsskoler og videregående skoler og fortelle om faget – etter avtale med arbeidsgiver. 

Rørambassadørene rekrutteres i samarbeid med opplæringskontorene og Rørentreprenørene Norge er i ferd med å få et nettverk av rollemodeller over hele landet. Så langt er det lansert rørambassadører i Agder, Rogaland og Hedmark Oppland. Snart følger Trøndelag og Buskerud. Målet er at alle landets fylker om ikke lenge skal ha slike rollemodeller.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler