PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Joachim Berge-Bang (til venstre) og Trond Martinussen ga om lag 50 deltakere i Trondheim praktiske råd for å unngå konflikt i byggesaker.
Joachim Berge-Bang (til venstre) og Trond Martinussen ga om lag 50 deltakere i Trondheim praktiske råd for å unngå konflikt i byggesaker.

Reiser landet rundt med juss-råd

Startskuddet for rekken av halvdagsseminarer om kontrakt og prosjektgjennomføring gikk den 14. november i Trondheim. Det neste halvåret skal byer over hele landet besøkes.

Advokatene Joachim Berge-Bang (NELFO) og Trond Martinussen (Rørentreprenørene Norge) gjennomgikk sentrale punkter ved inngåelse og oppfølging av kontrakter i byggeprosjekter. Presentasjonene omfattet tilbudsfasen, gjennomføringsfasen og overleveringsfasen, og pekte på hva man må tenke på for å unngå uklarheter og tvistesaker i byggeprosjekter.

– Utfordringene med til dels store avvik fra NS-ene, bruk av back-to-back og store og krevende sluttoppgjør er noen av de viktigste årsakene til mye av dagens konfliktnivå i byggebransjen, sier Martinussen.

Representanter fra om lag 50 medlemsbedrifter deltok på seminaret i Trondheim. Det er ett av flere tiltak for å prøve å dempe konfliktnivået i byggebransjen, og har bakgrunn i prosjektet "Konflikt i prosjekt" gjennomført av EBA og åtte bransjeforeninger i 2018. I løpet av de neste månedene skal det avholdes slike halvdagsseminarer i 10–12 byer rundt om i landet Også advokat Jan Olaf Dukan (EBA) vil delta.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler