PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Alexander Aarvik er lærling hos Caverion Haugesund.
Alexander Aarvik er lærling hos Caverion Haugesund.

Rørambassadør med initiativ

Alexander Aarvik er en kar som blir lagt merke til både på jobb og utenom. Den flinke rørleggerlærlingen er DJ og politisk engasjert på fritiden.

19 år gamle Alexander er lærling hos Caverion Haugesund.

– Jeg valgte yrket fordi en rørlegger jobber med alt mulig fra varme i badet til kjemikalier på sykehus. Det er en enorm bredde i faget, og jeg skulle ønske at flere visste om det, sier Alexander.

Flere vil nok få vite om faget nå. Alexander er nemlig blitt rørambassadør.

I tillegg til å spille musikk og jobbe med politikk på fritiden, arbeider Alexander frivillig i en organisasjon som heter Haugaland Dataungdom. Målet er å lage et datamiljø for unge. For eksempel har organisasjonen et lokalt datanettverk som heter Overloaded hvor det er plass til 280 ungdommer.

– Nå er det nesten fullt. Jeg liker å si at hvis du vil ha en forandring, må du selv være forandringen, sier Alexander.

Drømmen hans er å få fast jobb etter svenneprøven og så ta F-gassertifikat, altså bli ekspert på kulde- og varmepumpeanlegg.

Fremtid. Miljø. Muligheter!

Årets kampanje for å rekruttere unge til rørleggerfaget bygger på fjorårets suksess. Den viderefører kommunikasjonen på de unges premisser og skal gjenbruke elementer fra fjoråret, blant annet de populære youtube-filmene. I tillegg skal den i større grad vise bredden i faget og utviklingsmulighetene som finnes. Den skal også i bedre få fram hva faget går ut på gjennom praktiske eksempler og virkelige rørleggere.

– Her er rollemodellene helt sentrale. Dette er ungdom som er glad i rørfaget, som har sagt seg villig til å snakke om det til andre unge og som er aktive på sosiale medier. I tillegg til å framsnakke faget i og utenfor jobben og på sosiale medier, kan de besøke ungdomsskoler og videregående skoler og fortelle om faget – etter avtale med arbeidsgiver. Vi er overbevist om at ungdom snakker best med andre unge, sier Eli Hermine Heyerdahl Eide i Rørentreprenørene Norge.

Rørambassadørene rekrutteres i samarbeid med opplæringskontorene og Rørentreprenørene Norge er i ferd med å få et nettverk av rollemodeller over hele landet. I tillegg til å fremme faget i sosiale medier og bidra på ulike arrangementer, kan de være rollemodeller i media.
 

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler