PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

eli heyerdahl eide
Fagsjef for energi og miljø i Rørentreprenørene Norge, Eli Heyerdahl Eide.

TEK-endringene

Prosessen rundt endringene i teknisk forskrift har satt mange sinner i kok, kanskje spesielt i rørbransjen, ettersom mye av vårt marked var i ferd med å bli dyttet ut i den kalde natta til fordel for elektrikernes panelovner.

Fagsjef for energi og miljø i Rørentreprenørene, Eli Heyerdahl Eide, ble raskt en profilert figur i mediene i 2015, med sitt engasjement for at endringene i TEK skulle være miljø- og selvfølgelig også rørleggerbransjevennlige.

I motsetning til en tilsynelatende samlet byggebransje, ønsket Eide å dreie Teknisk Forskrift 2015 i retning av at myndighetene i større grad burde lede byggenæringen mot et fortsatt krav om energifleksible oppvarmingsløsninger i bygg. Ikke panelovner, som DIBK legger opp til som hovedvarmekilde i bygg under 1000m2.

TEK og nye energiregler ble gjenstand for mye diskusjon i mediene gjennom hele 2015, og Rørentreprenørene Norges innvendinger måtte tas i betraktning hos BNL da deres samlede høringssvar skulle sendes.

Kampen fortsetter

I 2016 vil kampen fortsette etter at veiledningen til ny TEK kom rett over nyttår.

TEK har fortsatt et visst krav til energifleksibilitet og åpner for fritak for montering av skorstein dersom man bygger med vannbåren gulvvarme i boligbygg.

En ting er sikkert - fornuften seiret IKKE når DIBK la frem ny TEK. Det mener vi er en trist sak for alle som i fremtiden skal bygge og bo, enten det er bolig eller næringsbygg.

Vinner med vannbårent

Prisen vi betaler for elektrifisering av nye bygg er i fremtiden vesentlig høyere nettleiekostnader og store kostnader for effektuttak.

Det betyr at de som er smarte og fortsetter å bygge med vannbårne anlegg vinner til slutt allikevel, det er bare så synd eiendomsutviklere må ha en meget god VVS'er på laget for å forstå det! 

Les også:

Slik må vi endre oss for å henge med i TEK-endringene
Dette betyr TEK-endringene for rørbransjen
– Vi må tilpasse oss TEK-endringene
 

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler