PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Mette Randem
- Vi ønsker å strekke oss, og er opptatt av å ha mest mulig kompetanse på byggeplassen, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg. Foto: Mette Randem/Statsbygg

- 40 prosent er et minstekrav

Statsbygg krever nå at 40 prosent av arbeidet på byggeplass skal utføres av faglærte, men understreker at dette er ment som et minstekrav.

RØRFAG:

I en nettsak publisert på rornorge.no denne uken berømmer administrerende direktør Tor Backe Statsbygg for at de vektlegger kompetanse og utdanning sine nye kontraktskrav.

Et av kravene deres er imidlertid at minimum 40 prosent av arbeidstimene innenfor bygg- og anleggsfagene skal utføres av faglærte.

– Vi mener at det er lite ambisiøst å kreve at 40 prosent av arbeidstimene er utført av faglærte. Det betyr jo at 60 prosent skal er utføres av ufaglærte, uttaler Backe på rornorge.no

Ønsker å strekke seg

Kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg er enig med Backe i at 40 prosent kravet er i minste laget, men understreker at dette er snakk om et minstekrav.

- Det betyr at vi vil ha i alle fall det. Men vi ønsker å strekke oss, og er veldig opptatt av å ha mest mulig kompetanse på byggeplassen, sier hun, og legger til:

- Målet er at man ikke gir seg med tallkravet, men man skal ha kompetanse over hele linja, det er det vi jobber for.

Stor påvirkningskraft

Aschim påpeker at Statsbygg er store bestillere og har en enorm påvirkningskraft.

- Vi er regjeringens verktøy og må gå foran for å sikre kompetanse og seriøsitet. Vi ønsker å være i front på alle områder, sier hun og legger til at de også er opptatt av at man skal ta inn lærlinger og slik bidra til å øke kompetansenivået i Norge generelt.

Statsbyggs strategiske mål er å bidra til at bygg og eiendomsbransjen utvikler seg.
- Det betyr at vi må strekke oss, men også at bransjen må strekke seg gjennom det vi krever.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler