PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Adrian ble nordnorsk mester

Adrian Sæterdal Haukland var i hard konkurranse med fem andre lærlinger da han ble historiens første nordnorske mester i rørleggerfaget 21. mars 2014.


STOLT VINNER: Adrian Sæterdal Haukland (21) vant Nordnorsk mesterskap i rørlegging i Bodø 20. mars. (Foto: Ingebjørg Martinsen)

– Det føltes virkelig godt å bli Nordnorsk mester. Mesterskapet var lagt opp som en mini-svenneprøve over en dag, sa den stolte 21-åringen til Rana blad etter at seieren var i havn.

Oppgaven varte i fem timer, og ranværingen skulle blant annet lodde og bøye rør - alt helt prikkfritt. Dermed var det ikke fritt for at NNM-vinneren følte presset fra publikum og jury som fulgte med, men han fikk raskt nervene under kontroll.

Han konkurrerte mot fem andre lærlinger som alle har lærlingeplass i NRLs medlemsbedrifter Varme & Bad og Comfort. Hanne Navjord (VB Rørlegger´n Fauske AS), Joakim Torgersen (VB Hadsel Rør AS), Marius Vibakk (VB Karl Botolfsen VVS AS) og Martin Solhaug (VB Nobel Rør Installasjon AS) og Vebjørn Fredheim (Comfort Alta) og Adrian Sæterdal Haukland (Brødrene Dahl) gjorde alle en god jobb, men måtte se seg slått av den ryddige og presise 21-åringen fra Rana.


I GANG: Seks konsentrerte rørleggerlærlinger i full sving med mesterskapsprøven.

Ingen målefeil

I dommerpanelet satt Are Skaar Nielsen (fagkonsulent i Rørentreprenørene Norge), Pål Kjær (faglærer på Bodø videregående skole) og Idar Engan (Rørleggermester Idar Engan AS og prøvenemnda i Bodø).

– Vi hadde fire målepunkt som vi bedømte etter. Deriblant avstander fra ramme til bøyer, ryddighet av stand og materialforbruk, sier Skaar Nielsen, og legger til:

– Adrian brukte lite materialer. Det var hele tiden veldig ryddig på standen hans og han hadde ingen målefeil. Samtlige andre hadde noen småfeil, men generelt var det høyt nivå på lærlingene.


VURDERER: Dommerpanelet undersøkte mesterskapsprøvene grundig før de avgjorde vinneren.
 


FIKK JUBILEUMSBOK: Ordfører i Bodø, Ole-Henrik Hjartøy, fikk NRLs 100-årsjubileumsbok i gave fra Rørentreprenørene Norge.

Arrangert av Orin

Det er Opplæringskontoret for rørleggerfaget i nord (Orin) som står bak mesterskapet. Daglig leder i Orin, Merete Larsen var svært fornøyd med gjennomførelsen, og at en nord-norsk mesterskapssvinner skal delta i NM i år.

Arenaen for begivenheten var Bodø videregående skole avdeling Nyholmsundet, og alle deltakerne gjennomførte oppgaven på en scene foran publikum.

– Dermed fikk de føle presset av å arbeide med søkelyset på seg, og det ble en situasjon lik den vinneren kommer til å oppleve i norgesmesterskapet, sier Larsen til Rana blad.

Hun tilføyer at det nordnorske mesterskapet også var en arena der faget ble profilert for ungdommen og et lite rørleggerbransjetreff.

I tillegg til Are Skaar Nielsen, hadde også Ole Larmerud (teknisk direktør, Rørentreprenørene Norge) og Ingebjørg Martinsen (kurs- og kompetansekonsulent, Rørentreprenørene Norge) tatt turen fra Rørentreprenørene Norge sentral i Oslo for å overvære begivenheten.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler