PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Anund Aas - Buskerud

Anund til rørlegger-NM 2017

Anund Aas (19) kjemper for Buskerud i rørlegger-NM 2017.

Lærling hos: Rørlegger Strand & Teksle AS

1) Hvordan forbereder du deg til NM?

– Jeg prøver å jobbe mot ting jeg kan møte der. Vi vet jo ikke hva vi møter, men jeg er innom forskjellige materialer og måter å løse ting på. Særlig tekniske ting. Jeg øver på byggeplasser der det er mulig, eller på et lager der kan vi bruke utstyr og materiell for å lage forskjellige oppgaver. Spesielt sveisetrening og loddetrening.

2) Hva er den største utfordringen?

– Det er at man ikke har peiling på hva man møter. Og kanskje folkemengden som man har bak seg under svenneprøven. Men man må vel bare finne sin egen boble og lukke ut det bak og rundt. Det får gå sin gang.

3) Hvorfor vil du bli rørlegger?

– Jeg hadde lyst til å ta et teknisk yrke. Det som er så gøy med rørleggeryrket er variasjonen og det store spekteret vi er innom. Rørleggerfaget er så stort og det er så mange forskjellige typer rørleggere. Jeg driver mye med sanitær og er innom varmebiten nå, i tillegg varmeanlegg i forskjellige størrelser.

4) Trives du som lærling?

– Ja, veldig godt. Jeg har hatt en veldig bra læretid i en flott bedrift som det er godt å være lærling i. Du blir sett og får mulighet til å utvikle deg, og det er viktig.

5) Hva har du vært borti på jobben?

– Jeg er mye på farten, og er sjeldent på samme sted mer enn ei uke. Det synes i alle fall jeg er veldig ålreit, at man er innom mange forskjellige plasser. Sanitær og varme er det jeg jobber mest med.

6) Hvilke planer har du for fremtiden?

– I første omgang er det å fortsette som rørlegger noen år til og jeg vurderer å ta mesterbrevet. Jeg skal også ta over en gård etter hvert, så da blir det å kombinere yrkene rørlegger og bonde, finne en balanse der etter hvert. Gården ligger syd for Kongsberg i Sandsvær.

7) Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Mye av fritiden går med på gården, og så er jakt en stor hobby. Mye av høsten og vinteren går med til det!

8) Tror du du har vinnersjanser?

– Hehe, det er noe jeg nesten ikke vil ta stilling til, men jeg håper jo på det. Jeg møter jo opp for å vinne, så i bakhodet ligger det kanskje ei tro på at det er mulig å kan vinne.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler