PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Ettertraktede fagskole-ingeniører

De første 21 KEM-studentene som fikk overrakt sitt vitnesbyrd på Kuben yrkesarena er ettertraktede i dagens arbeidsmarked.

Det er en etterspurt kompetanse som er, og vil bli enda mer ettertraktet, sa Laila Nagelhus, rektor ved Fagskolen i Oslo.

Hun åpnet seremonien, der de 21 studentene ved Klima, energi og miljø i bygg (KEM) ved Fagskolen i Oslo etter tre og et halvt år kunne legge et hardt studium bak seg.

De er kvalifisert til stillinger innen prosjektering, beregning og tegning, samt drift og vedlikehold av VVS-anlegg. Denne kompetansen gjør dem uvurderlige i en hverdag der teknologi blir stadig mer sentralt og det stadig bygges flere passivhus. Så mange bygges at Enova har trukket tilbake den støtten de tidligere ga folk som skulle bygge denne typen bolig.

– Fagskoleingeniørene fra KEM er nøklene til å få et samfunn med passive bygg til å fungere optimalt. Tekniske, energibesparende installasjoner krever fagfolk med topp kompetanse som leverer tjenester av topp kvalitet, sa Mats Eriksson, daglig leder og bransjesjef på ventilasjon hos VKE.

Statistisk økende behov

Det er selvsagt ikke bare på grunn av passivhus at fagskoleingeniørenes kompetanse er ettertraktet.

Nina Solli, regiondirektør for Oslo og Akershus i Næringslivets hovedorganisasjon (NHO), viste til statistikker der det kommer tydelig frem at det er størst behov for ansatte med yrkesrettet bachelor eller "lavere" høyere utdanning i markedet.

– Det er ingen blindvei å bli rørlegger, elektriker eller blikkenslager. Det er kanskje den tryggeste veien å gå, sa hun i sin tale til studentene.

– Dere er olympiske mestre

KEM-studiet organiseres slik at det fremstår så relevant som mulig i forhold til den hverdagen studentene vil møte i en mellomlederposisjon i bransjen.

– Det er derfor viktig med gode lærekrefter, og vi benytter nesten utelukkende spesialressurser og forelesere fra næringen, sa KEM-koordinator ved Fagskolen i Oslo, Even Leira.

Han understreket at han er stolt av å ha jobbet med de nyutdannede.

– Dere har brukt like lang tid på denne utdannelsen som en toppidrettsutøver bruker på å forberede seg til OL. I mine øyne er det dere som er de olympiske mestrene, sa han.


FAGSKOLEINGENIØR: Tina Karoline Amundsen overrekkes sitt vitnemål av rektor ved Fagskolen i Oslo, Laila Nagelhus.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler