PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Are Skaar Nielsen
Fagsjef Sanitærteknikk i Rørentreprenørene Norge er positiv til responsen organisasjonens rekrutteringsprosjekt, Master til mester har fått i pressen.

Fenget pressen med rørleggerkonkurranse

Master til mester fenget i Ålesund, Stavanger og Mo i Rana, og Rørentreprenørene Norge synes det er gledelig at rørleggerkonkurransen mellom lærlinger og lokalpolitikere har falt i så god jord hos pressen.

– Vi har absolutt fått frem budskapet vårt, som blant annet er at studieløpet frem mot å bli rørlegger må rendyrkes, at det må mer praksis og mindre teori inn i studiet og at bransjen selv må få kontroll på utdanningen, sier fagsjef Sanitærteknikk i Rørentreprenørene Norge, Are Skaar Nielsen.

Han lister presseoppslag i Sunnmørsposten, Rana Blad og reportasje på TV Vest som tre av de viktigste resultatene lokalt.

– Selvom kommunevalget nå er overstått vil vi fortsatt jobbe med synliggjøring av rørbransjens løsninger for fagutdanningen. I første omgang tar vi med oss erfaringene fra valgkampen til Bygg Reis Deg-messen i oktober.

 

Facebook som kanal

Fylkesordfører i Rogaland Janne Johnsen er en av dem som har sett verdien av å fronte arrangementet på sine egne Facebooksider.

Hun tok den uhøytidelige konkurransen med et stort smil, og understreket viktigheten av at vi har dyktige fagutdannede gjentatte ganger i sin appell.

Mo i Ranas ordfører Kai Henriksen bejublet også arrangementet, og mente det var både viktig og hyggelig å bidra til å sette fokus på rekruttering av dyktige ungdommer til yrkesrettede fag.

Se Kai Henriksen i aksjon i Rana Blad her!

Engasjerte fagpressen

Fagpresse som VVS-Forum og Rørfag (hyperlinker) har fulgt arrangementet tett, og Rørentreprenørene Norge har nådd ut til store publikumsflater via sine Skikkelig Rørlegger- og Bli Rørlegger-sider på Facebook.

– Takk til alle som har stått på for å gjennomføre Master til mester. Uten opplæringskontorer, skoler og velvillige leverandører hadde vi aldri fått dette til, sier Skaar Nielsen.


Fylkesordfører i Rogaland, Janne Johnsen, demonstrerer sine rørleggerferdigheter for rørleggerlærling Julie Omland (19).

 


Varaordfører i Ålesund, Geir Stenseth fullførte sin oppgave imponerende raskt - dog 15 minutter etter konkurrenten, rørleggerlærling Amar Merzic (19).

 


Han tok utfordringen med godt humør, ordfører i Mo i Rana, Kai Henriksen. Her hjelper rørleggerlærling Øyvind Birkeli (20) til med å rette opp litt i ordførerens verk etter endt konkurranse.

Les også:
Rørleggerkamp for rørleggerutdanningen
Janne og Julie mestret røroppgaven
Mesterlig fra Merzic i Ålesund

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler