PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

marianne w. røiseland
Administrerende direktør Marianne W. Røiseland i Rørentreprenørene Norge oppfordrer alle som er i arbeid til å følge BNLs smittevernregler for å beskytte seg selv og andre

– Følg smittevernreglene

Flere av de store rørentreprenørene i prosjektmarkedet er glad for reglene BNL har sendt ut om å hindre og forebygge smitte på store byggeplasser.

– De største medlemsbedriftene meldte fra om bekymring for smitte ved de store byggeplassene og er derfor glad for at BNL raskt fikk på plass felles regler for hele byggebransjen, sier administrerende direktør i Rørentreprenørene Marianne W. Røiseland.

Fredag ettermiddag ble bekymringen fra de store bedriftene meldt inn. Søndag var reglene på plass.

– BNL har kommet med gode råd og viser at vi har en arbeidsgiverorganisasjon som fungerer godt i krisetider. Vi oppfordrer alle som er i arbeid til å følge reglene for å beskytte seg selv og andre.

Samarbeid avgjørende

Reglene fremhever at samarbeid mellom de tillitsvalgte og prosjektledelse er nå avgjørende for tilrettelegging for fortsatt arbeid og drift på byggeplasser.

– Våre store medlemsbedrifter gjør så godt de kan for å holde driften i gang, men det vil bli en vurdering fra prosjekt til prosjekt å se hva som er praktisk mulig. Å tilby sikre arbeidsplasser er et viktig element, sier Røiseland.

Korona-ansvarlig på byggeplassen

BNL oppfordrer om at smittevernsarbeid må gjennomføres på linje med annet kritisk sikkerhetsarbeid på arbeidsplassen. Det bør opprettes en korona-ansvarlig på hver byggeplass som får i oppgave å påse at reglene fra Folkehelseinstituttet og interne regler etterleves.

Her finner du de til enhver tid oppdaterte retningslinjene

Her er noen av reglene:

  • Felles matordning/kantine avvikles og den enkelte oppfordres til å ta med egen matpakke. Felles drikke som vann, kaffe og te kan være tilgjengelig. Bruk engangskopper.
  • Sørg for papirdispensere slik at papir er tilgjengelig for å unngå hudkontakt ved bruk av kanner/mugger. Utplasser oppslag om forebygging av slik hudkontakt. 
  • Felles kjøleskap må desinfiseres 2 ganger daglig, eller alternativt avvikles.
  • Alt arbeid på byggeplassen skal utføres med hansker. Hansker skal tas av og "parkeres" når personell går inn i brakken. Lag løsninger for "parkering av arbeidshansker" slik at disse ikke kommer i kontakt med hverandre.
  • Sørge for at håndverkere, både egne og UE, kan arbeide med pålagt minste avstand innbyrdes på 2m og ikke under enhver omstendighet nærmere enn minimum én (1) meter.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler