PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Første Loen i Rørentreprenørene Norges tegn

Amar Merzic (Johansen VVS) var den klare vinneren av regionalt rørleggermesterskap i Loen i Møre og Romsdal, og blir dermed den som skal representere regionen under NM i rørleggerfaget i oktober. Arrangementet på Loen – som inkluderte messe, årsmøter og omfattende sosialt opplegg var populært blant deltakere og utstillere.

– Bare det å komme til regionalt mesterskap er veldig bra. Alle disse lærlingene har utmerket seg, og det er derfor de er her, sier avdelingsleder for Rørentreprenørene Møre og Romsdal, Lars Tomren.

Amar konkurrerte mot Elias Erdal (Fagrør AS) og Espen Hellesfjord (Caverion Norge AS – Kristiansund). Disse leverte også svært godt resultat, og høstet skryt fra et imponert dommerpanel.

– Mesterskapet er et minatyrformat av et ordinært NM, og kandidatene får tilsendt en del oppgaver som de kan sette seg inn i før de konkurrerer her, sier Tomren.

Akkurat som i finalen i oktober, utførte kandidatene prøvene sine på en scene, foran publikum, som rommet 127 personer.

 
Deltakerne i full sving med å gjennomføre sine NM-prøver. Fra venstre Amar Mercic, Espen Hellesfjord og Elias Erdal.

Vinneren av konkurransen, Amar Merzic, utmerket seg stort.

Et sosialt familiearrangement

Av de 52 utstillerne som deltok i år, er det mange som har vært med på arrangementet i Loen i en årrekke – i likhet med mange av deltakerne, som kommer i samlet familie-tropp.

Loen blir et samlingspunkt der man knytter relasjoner gjennom flere år. Mange har vært med på arrangementet siden de var barn, og er i dag rørleggere. En av disse er rørleggermester Trond Madsen (39), som i dag sitter i arrangementskomiteen.

– Jeg ser jo meg selv i de ungene som løper rundt og leker, og har heis-sisten – det er akkurat det samme som vi holdt på da vi var små. Det er kjekt å se at ungene trives, og at de har det fint med familiene sine, sier Trond.


Med 52 utstillere på plass i messehallen er det mye å se og mange kontakter å knytte under Loen.
Det er mye tid til å snakke med nye og gamle venner på det sosiale arrangementet.

Skaper samhold

Han tror at noe av grunnen til at han valgte å gå i farens fotspor og bli rørlegger, var fordi han fikk oppleve det gode bransjesamholdet under Loen.

– Det gir en viss trygghet i bransjen. Jeg har også vært med pappa på jobb siden jeg gikk i bleia, så jeg har fått rørleggerbransjen inn med spiseskje. Jeg tror også lærlingene som deltar i konkurransen føler at det er en trygg vei å gå utdanningsmessig, sier han.


Trond Madsen (39) har vært med familien til Loen hvert år siden barndommen, og tror at samholdet som oppstår på arrangementet er noe av grunnen til at han har valgt å gå i farens fotspor yrkesmessig. I dag har han sittet i Loens arrangementskomite i to år.

Knytter bransjene sammen

– Loen i år ble veldig bra! Opprinnelig er jo dette et NRL-arrangement, og så har VVS-foreningen vært med i noen år - og i år var også blikkenslagerne (VBL) med, sier avdelingsleder Lars Tomren.

Han og Trond er enige i at det er positivt å knytte bransjen sammen på denne måten.

– Vi ser at mange utstillere kommer igjen år etter år, og synes det er verdifullt å komme igjen og ha kontakt med rørleggerbedriftene. Ikke bare på grunn av messen, men også for å ha en sosial helg, sier Lars.

Ekstra spesielt var det også i år, ettersom dette er første Loen-arrangement etter at NRL skiftet navn til Rørentreprenørene Norge.

– Navn og profil ble veldig godt mottatt, og kaken vi fikk bestilt var jo storartet - denne ble servert med champagne til 40 personer, sier Lars.


Avtroppende formann i Rørentreprenørene Norge - Møre og Romsdals styre, Johan Longvanes, med påtroppende formann Johan Dolmen under Rørentreprenørene Norges årsmøte.

Sammen med sprudlende champagne markerte denne lekkerbiskenen av ei marsipankake overgangen fra Norske Rørleggerbedrifters Landsforening - VVS til Rørentreprenørene Norge.

 

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler