PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

ofstad og styret
Jørgen Ofstad presenterer utviklingen i arbeidet med mesterbrevutdanningen til Rørentreprenørene Norges styre 21. april 2016.

Imponerte med Blimester.com

Jørgen Ofstad ble ansatt som daglig leder i Blimester.com 1. februar 2016. RørNorges styre er imponerte over alt han har fått til i løpet av de tre månedene han har hatt stillingen.

Ofstad har kommet godt i gang med forberedelsene til å starte undervisningen i mesterbrevutdanningen til høsten. Målet er å ta inn 60 studenter fra september.

– Styret var imponert over fremdriften. Jørgen har en veldig god bakgrunn med et bein innenfor flere nyttige og viktige arenaer. Med erfaring fra Utdanningsdirektoratet, egen bedrift og NKI-skolen, har han meget bred erfaring, og det styret var tydelige på at de mente vi har ansatt riktig person til denne jobben, sier administrerende direktør i RørNorge, Tor Backe.

Det er allerede to nye ansatte på vei inn i Blimester.com, som er startet opp som et samarbeidsprosjekt mellom åtte byggebransjeforeninger, inkludert Rørentreprenørene Norge.

– Et kjempefelt

– For meg har det vært mye snakk om å bli kjent med en ny bransje som jeg ikke var så kjent med fra før. Nå begynner jeg å få oversikt. Det viktigste for meg har vært å få oversikt over de utfordringene som prosjektet kan bidra til å løse, sier Jørgen Ofstad.

Han sitter tett på Byggmesterforbundet og Norske Murmestres Landsforening, og ser at deres medlemmer får problemer når de tar på seg mer enn de har kompetanse til å gjøre.

– Mesterutdanningen later til å være et fint verktøy til å snu om på denne trenden, sier Ofstad.

Rive ned stengsler mellom fagene

Ofstad tror fagkompetanse på mesternivå kan være et viktig verktøy for å rive ned stengslene mellom de ulike byggfagene, og at det kan heve forståelsen og respekten mellom disse og bevisstgjøre skillene mellom fagene.

– Definere tydelig for alle hvem som hører til hvor, sier Ofstad.

Få tilbydere av mesterutdanning

I dag er det få andre tilbydere av mesterutdanningen. Folkeuniversitetet er det ene, mens man også kan ta mesterutdanning som en del av utdanningen ved fagskole.

– I tillegg har vi da altså oss! Dermed er det grovt sett to tilbydere av mesterutdanning på markedet i dag.

Mesterbrevutdanningen vil ha noe flerfaglig undervisning, der blant annet jus, lønn, markedsføring vil inngå i fellesundervisningen for alle studentene. I tillegg blir det fagspesifikk undervisning, der bransjene selv legger opp studieplaner og –løp, og ansetter instruktører.

Disse organisasjonene står bak den nye mesterskolen:

 

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler