PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Jonas Bjerke Aarhus nm 2017

Jonas til rørlegger-NM 2017

Jonas Bjerke Aarhus (20) representerer Oslo og Akershus i rørlegger-NM under Bygg Reis Deg i Lillestrøm fra 18.-22. oktober.

Lærling hos: Wislan Rør AS

1) Hvordan forbereder du deg til NM?

– Jeg jobber mye og leser litt på nettet, bruker iFag. Jeg ser for meg at vi kan bli prøvd ut i varmeanlegg, så jeg leser en god del på det.

2) Hva er den største utfordringen?

– Det blir kanskje det med å holde roen og fokusere på arbeidet, prøve å se det som en helt vanlig jobb. Bruke tiden godt. Jeg synes bare det er moro å gjøre oppgaven foran publikum, og planlegger å sette musikk på ørene og glemme alt utenfor. Det høres jo også dritkult ut å være en av de fem beste i rørleggerfaget i landet! Å stille under NM er bare gøy.

3) Hvorfor vil du bli rørlegger?

– Jeg synes det virker som et spennende yrke. Det er veldig fint, variert arbeid. Jeg liker å bruke kroppen, og det får man gjort mye som rørlegger.

4) Trives du som lærling?

– Jeg trives veldig godt som lærling og føler meg veldig heldig hos det firmaet jeg jobber i. Det er veldig bra kollegaer, sjefen gir oss veldig mye ansvar. Jeg blir jo faktisk allerede nå kalt rørlegger. Jeg har egen bil, får egne jobber, styrer dagene selv. Det er ganske fint.

5) Hva har du vært borti på jobben?

– Alt mulig fra enkle servicejobber til eneboliger. Det er det vi driver mest med. Det har vært mye moro og i det siste har jeg hatt en del varmeanlegg alene. Det har vært både morsomt og litt utfordrende.

6) Hvilke planer har du for fremtiden?

– Nei si det. Jeg har jo ønsker om å i hvert fall ta mesterbrev, så ser jeg videre hvordan ståa er når den tid kommer. Det er et bredt fag vi har, med mange muligheter.

7) Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Liker å være ute og være sosial. Trening.

8) Tror du du har vinnersjanser?

– Jeg har jo selvfølgelig et håp om å nå toppen, som alle andre. Men jeg må jo passe på hva jeg sier og ikke være for klysete, for det tør jeg ikke, hehe.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler