PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Susann-Bråten-Brun

Lang vei til pris som beste lærling

Da Susann Bråten Brun prøvde å finne læreplass, var flere skeptiske og sa nei. Nå er 24-åringen fersk rørlegger med pris som beste lærling i Akershus, uansett fag.

1.833 kandidater tok fagbrev eller svennebrev i fjor. Best av dem alle: Susann Bråten Brun.

– Det er skikkelig stort. Jeg har egentlig ikke landet helt ennå. Jeg lever litt på det fremdeles; det var kjempegøy, sier hun til Rørfag.

Fra allmennfag

Nå har hun fast jobb i Nes Rørservice på Årnes og ambisjoner om mesterbrev en gang i fremtiden. Men det var ikke bare enkelt å komme dit. Hun visste nemlig ikke at det var rørlegger hun ville bli.

Som så mange andre som ikke helt vet, tok hun allmennfag – altså studiespesialiserende. Men det var ikke dit hun ville. Hun prøvde å følge i farens fotspor som snekker, men det var først da hun fikk prøve seg i rørleggerbedrift en uke, at hun skjønte hva hun ville bli.

Godt sted å være

For svenneprøven fikk hun ros for å være løsningsorientert, vise meget god forståelse, holde høy faglig kvalitet og være rask.

Rørleggermester Ronny Johnsen er fornøyd med den ferske svennen sin.

– Vi har hatt lærlinger en stund nå og vil gjerne prøve å ha en i firmaet. Vi får stort sett telefoner fra opplæringskontoret og blir spurt om vi kan ta inn. Da Susann kom og spurte, var det morsomt, men vi var litt skeptiske til hvordan det skulle gå med løftingen, innrømmer han.

Dette er et utdrag fra en sak som er publisert i Rørfag. Les hele teksten her.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler