PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Fra utdelingen av mesterbrev i Oslo rådhus 17. oktober 2019.
Nye mestere (fra venstre): Martin Pablo Andrés Velasco Bratfos, Waqas Muhammad Javed, Elise Emmely Svang Jansen, Marie Horvei, Mathilde Olsen, Henrik Østerberg Torgersen, Marco Lindemann, Muzaffar Ahmad Chaudhry, Jon-Aril Hagen.

Ni nye mestere i Oslo

Torsdag kveld fikk hele ni dyktige håndverkere utdelt sitt mesterbrev under en seremoni i Laugssalen til Oslo Håndverks- og Industriforening. Det bidrar til å trygge faget.

– Det er svært hyggelig at så mange i vårt område har tatt videreutdannelse i faget. Det er viktig å ha høy kompetanse i bedriftene for å sikre sunn drift, sier daglig leder Jens Løvås i Rørentreprenørene Norge – Oslo & Omegn, som delte ut mesterbrevene sammen med Oslo Rørleggerlaug.

Det er også hyggelig å registrere at det er et stort mangfold blant kandidatene som denne gangen får utdelt sine mesterbrev.

Kompetanse gir trygghet

Mesterutdanningen er fra starten en etablerer-utdanning. Hvert år utdannes det om lag 100 nye rørleggermestere i Norge.

– Vi mener mesterbrev burde være et minimumskrav for å starte egen bedrift, kommenterer Oddgeir Tobiassen, direktør kompetanse og utvikling i Rørentreprenørene Norge.

I dag er det tilstrekkelig med svennebrev.

– Men ikke misforstå meg. Vi heier på all formalkompetanse, enten det er svenne- eller mesterbrev, legger Tobiassen til.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler