PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Finalistene til NM i rørleggerfaget 2019 (fra venstre): Daniel Eide Mjelde, Sandra Eilertsen, Aksel Halvorsen, Magnus Skjellum Nielsen og Erlend Haug.
Finalistene til NM i rørleggerfaget 2019 (fra venstre): Daniel Eide Mjelde, Sandra Eilertsen, Aksel Halvorsen, Magnus Skjellum Nielsen og Erlend Haug.

NM er i gang!

Fem spente finalister starter i dag arbeidet med svenneprøve og NM i rørleggerfaget. Etter lange dager med beinhard jobbing, får vi på lørdag vite hvem som er aller flinkest.

Bygg reis deg-messen åpner ikke før onsdag, men allerede i dag klokken 9 starter kandidatene arbeidet på hver sin spesialbygde arbeidsstasjon i messelokalet på Lillestrøm. De jobber hver dag fram til klokken 19, men vel så tøft som lange arbeidsdager blir nok uvante omgivelser og mennesker på messen som passerer.

Kurs- og kompetansekonsulent Ingebjørg Martinsen i Rørentreprenørene Norge forteller at det var fire spente gutter og en jente som mandag ettermiddag møtte prøvenemd og dommere. Kandidatene fikk da også besiktige standen der de skal avlegge svenneprøven og konkurrere om NM-tittelen.

– Det er klart nerver ute og går, men de er veldig klare for oppstart kl. 09.00 tirsdag. Vi ønsker alle lykke til, og i denne spesielle avleggelsen av svenneprøven er alle fem vinnere, sier Martinsen.

Her kan du bli litt kjent med Daniel Eide Mjelde.

Her kan du bli litt kjent med Sandra Eilertsen.

Her kan du bli litt kjent med Aksel Halvorsen.

Her kan du bli litt kjent med Magnus Skjellum Nielsen.

Her kan du bli litt kjent med Erlend Haug.

Prosjektgruppe, kandidater, prøvenemd og dommere. Bak fra venstre: Jon-Aril Hagen fra opplæringskontoret Oslo & Omegn og medlem av prosjektgruppen, Håkon Løe – reservekandidat for Akershus, Daniel Eide Mjelde – kandidat for Hordaland, Sandra Eilertsen – kandidat for Nordland, Aksel Halvorsen – kandidat for Oslo, Magnus Skjellum Nielsen – kandidat for Trøndelag, Erlend Haug – kandidat for Akershus, Ingebjørg Martinsen fra Rørentreprenørene Norge og medlem av prosjektgruppen, Are Skaar Nielsen fra Rørentreprenørene Norge og prosjektleder.
Foran fra venstre: Lars Antonsen – prøvenemnd, Syver Matthias Flagstad – dommer og fjorårets NM-vinner, Helge Andersen – opplæringskontoret Oslo & Omegn og hoveddommer, Elise Emmely Svang Jansen – dommer og Steinar Jacobsen – prøvenemnd.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler