PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Didrik Hauge nm 2017

NM-kandidat Didrik Hauge

Bergensgutten Didrik (25) gleder seg til å gjennomføre svenneprøve og sikte mot førsteplass på scenen i rørlegger-NM 2017, under Bygg Reis Deg i Lillestrøm i oktober.

Lærling hos: Chr. M. Vestreim AS

1) Hvordan forbereder du deg til NM?

– Nå tar jeg faktisk en kobberfagprøve, og øver meg der. Jeg føler meg alt litt stresset i forkant av NM.

2) Hva er den største utfordringen?

– Sjefen i firmaet kommer til å være den største utfordringen – hva han tenker om den plassen jeg kommer på. Og  med en far som er rørlegger, og kommer til Lillestrøm for å se på, må jeg prestere godt. Sjefen har også sagt det videre til de fleste i firmaet, så det er mange som har store forventninger.

Å gjennomføre prøven på en scene tror jeg går geit. Jeg spiller i band, så jeg har litt erfaring med å stå på en scene. Det blir selvsagt litt annerledes å utføre arbeid når publikum kan dømme deg der du står, men det er en erfaring jeg kommer til å ta med meg videre.

3) Hvorfor vil du bli rørlegger?

– Det var ikke førstevalget mitt, for å være helt ærlig. Som liten var det enten fotballspiller eller rørlegger jeg skulle bli – til jeg en gang i sommerferien ble med faren min på en jobb der det luktet så dritt av kloakken at, dette, var i hvert fall ikke noe jeg ville være med på. Men når jeg noen år senere endelig valgte å gå veien, er det noe jeg har trivdes med fra første start.

4) Trives du som lærling?

– Ja. Jeg er tatt vel imot av alle ansatte, og kunne ikke ha kommet i et bedre firma enn Vestrheim. Det er et firma som satser mye på sine ansatte. Det er veldig god arbeidsmoral der, og mange samlende aktiviteter, som grillfester der stort sett alle alltid møter opp.

5) Hva har du vært borti på jobben?

– Så å si alt. Siden det er et så stort firma, ønsker vi at det skal være et vidt spekter i det man jobber med. Så hvis jeg blir bedt om å ta en fettutskiller så kan jeg det, og om de ønsker at jeg skal ta varme eller kjøling så tar jeg det. Det er lite jeg ikke har vært borti. Det er veldig gøy å ta med seg videre i livet hvis man ønsker å ta videreutdanning.

6) Hvilke planer har du for fremtiden?

– Jeg har tenkt å søke den såkalte KEM-skolen og bli ingeniør. Jeg og to til i firmaet har vurdert å gå sammen, så du skal ikke se bort ifra at til sommeren skjer det.

7) Hva liker du å gjøre på fritiden

– Være med venner, familie og kjæreste og spiller bass i funkrock-bandet Shuffle Baby. Vi storkoser oss på scenen. Førsteprioriteten er selvsagt jobben, men til syvende og sist ønsker jeg også å leve litt av musikken.

8) Tror du du har vinnersjanser?

– Nå er jeg den eldste der, så jeg må jo si ja, hehe. Men så lenge jeg deltar, og så lenge jeg har blitt spurt av opplæringskontoret – noe jeg ser på som en ære – så tuller jeg det forhåpentligvis ikke så mye til. Så kanskje det går bra. Jeg gleder meg helt ekstremt!

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler