PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Tobias Bjørkmo Ellingsen NM 2017

Tobias (22) til rørlegger-NM 2017

Med rikelig erfaring fra familiebedriften, sikter Tobias Bjørkmo Ellingsen (22) mot NM-tittelen under Bygg Reis Deg i Lillestrøm i oktober.

Lærling hos: Rørlegger Jan Ellingsen AS

1) Hvordan forbereder du deg til NM?

– Jeg forbereder meg hver dag, gjennom jobben. Det er jo dette jeg holder på med. Så spesialiserer jeg meg i retning oppgaven når jeg får klarhet i den.

2) Hva er den største utfordringen?

– Utfordringen vil kanskje være at det er press med mye folk, da jeg ikke er vant til å jobbe med så mye folk rundt. Men jeg tror nervøsiteten vil gi seg etter hvert som jeg jobber. Det var i alle fall det som skjedde da jeg deltok i Nordnorsk Mesterskap (NNM). Oppgaven tror jeg ikke blir et kjempeproblem.

3) Hvorfor vil du bli rørlegger?

– Det var ikke egentlig planen, men familien min driver familiebedrift, så da prøvde jeg meg der og fant ut at det er ganske moro. Mange tror at det bare er "skitarbeid" du kommer borti som rørlegger, men det er det jo ikke. Arbeidet er også så variert at man ikke blir fort lei. Det jeg synes er mest spennende er varmeanlegg. Om det kommer en sånn jobb på bordet, rekker jeg gjerne opp hånda først og sier at "den kan jeg ta".

4) Trives du som lærling?

– Jeg trives veldig godt. I og med at det er en familiebedrift, har jeg ganske frie tøyler. Jeg har min egen arbeidsbil og stiller veldig fritt. Er det noe jeg sliter med, får jeg selvfølgelig hjelp. Men jeg klarer meg bra. Det går kjempefint å være alene.

5) Hva har du vært borti på jobben?

– Veldig mye forskjellig. De største utfordringene kommer med de gamle anleggene, der det ofte er problemer. Men utfordringer synes jeg er helt greit, det er fint å gjennomgå forskjellige måter å jobbe på.

6) Hvilke planer har du for fremtiden?

– Planen er at jeg en dag skal ta over Rørlegger Jan Ellingsen AS. Som tredjegenerasjon. Jeg har også en plan om å videreutdanne meg innenfor faget, enten ved å ta mesterbrev eller bli ingeniør. Mesterutdanninga er nok det nærmeste nå, slik at vi kan fortsette å kalle oss mesterbedrift når jeg overtar.

7) Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Jeg har spilt fotball i 12-13 år, og liker å fikse og lage forskjellige ting.

8) Tror du du har vinnersjanser?

– Jeg har stilt meg det spørsmålet selv. Jeg har et håp om å komme på topp tre, men jeg vet ikke hvem jeg møter – så det er vanskelig å si.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler