PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Topp stemning og flott ungdom på NNM

Øyvind Birkeli fra Bodø VVS AS gikk av med seieren i Nordnorsk Mesterskap i rørleggerfaget i Tromsø.


STOLTE: Merete Larsen og Jonny Bjørgum fra ORiN (t.v. og t.h.) er stolte av alle de fire dyktige kandidatene som deltak i årets Nordnorske Mesterskap (NNM). Deltakerne fra venstre er Richard Bergheim fra Åge Nilsen, Georg Løf Holmen fra Åge Nilsen, Øyvind Birkeli fra Bodø VVS, Simon Konradsen fra Caverion. FOTO: NRL

Stemningen var på topp på Kvaløya videregående skole da Opplæringskontoret for rørleggerfaget i nord (ORIN) for andre gang arrangerte Nordnorsk Mesterskap for rørleggerlærlinger.

Fire flotte kandidater stilte opp på hver sin stand for å vise frem sine ferdigheter i rørbøyning, sammenføyningsteknikk og verktøybruk. I tillegg hadde de en teoretisk oppgave. Selv om tre av kandidatene var på hjemmebane, var det Øyvind som gikk av med seieren.

Andreplassen gikk til Simon Konradsen fra Caverion Tromsø, 3. plassen til Richard Bergheim fra Åge Nilsen, Tromsø og 4. plassen til Georg Løf Holmen fra Åge Nilsen, Tromsø.


KONSENTRERT: De fire deltakerne i dyp konsentrasjon under sine prøver.

TILSKUERE: Det var mange som fulgte med på mesterskapet.

Utfordrende oppgaver

Etter at fylkesråd for utdanning i Troms fylke, Roar Sollied, hadde foretatt den offisielle åpningen med fortjent ros av arrangør og bransje, kastet gutta seg over rørrammen som skulle ha påmontert pressfittingsrør og kobberrør som skulle bøyes til i ett stykke. Ikke noe for amatører!

Prøvenemnda, rørleggermesterne Arne Petter Eilertsen og Walter Wilhelmsen fulgte kandidatene med årvåkne blikk fra dommmerbua, utlånt fra skiskytterne for anledningen.

Her skulle det ikke slurves, verken med hamping eller bøying for å bli vinner og komme videre til NM som arrangeres på Bygg Reis Deg i Lillestrøm i oktober.

Hedret ORiN


ORiN, NRL OG PRØVENEMND: Bak f.v. Walter Wilhelmsen (prøvenemnd), Hans Martin Pedersen (faglærer) Ole Larmerud (NRL sentralt), Per Kristian Hansen (NRLs Avdeling Nordland) og Arne Petter Eilertsen (prøvenemnd).
Foran f.v. Ingebjørg Martinsen og Are Skaar Nielsen (NRL sentralt) Merete Larsen og Jonny Bjørgum (ORiN).

Opplæringsleder Merete Larsen og hennes medhjelpere, Jonny og Per Kristian, sørget nok en gang for at arrangementet ble en stor suksess.

Skolens rektor og lærere bidro med praktisk tilrettelegging sammen med arbeidsomme elever. Tjue kilo pølser gikk ned på høykant!

– Uten ORiN stopper rørleggerutdanningen i Nord-Norge, sa fagsjef Are Skaar Nielsen i sin tale under avslutningen.

Regiondirektøren i NHO Troms og Svalbard, Christian Chramer, kunne skrive under på dette og takket dessuten NRLs Avdeling Nordland og NRLs Administrasjon før han foretok den høytidelige premieutdelingen.

Gratulerer med arrangementet og velkommen til NM Øyvind!


FØRSTEPREMIE: Øyvind fikk mange flotte premier som takk for strålende innsats under NNM. Her holder han opp en av premiene - en varmtvannsbereder fra CTC.

OVERRAKTE: Ingebjørg Martinsen (NRL sentral) overrakte NRLs jubileumsbok til Regiondirektør NHO Troms og Svalbard Christian Chramer

 

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler