PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

Yrkes-NM-kandidatene: Adrian Sæterdal Haukland

Adrian Sæterdal Haukland stiller for Nordland, etter at han vant det første Nordnorske mesterskapet i historien. Han jobber til daglig som lærling hos Brødrene Dahl, og brenner for jobben, snøscooter og motocross.

– Jeg tror det kommer til å gå helt fint å gjennomføre svenneprøva foran publikum. Nordnorsk mesterskap bød jo også på tilskuere, så jeg kommer til å ta med meg videre erfaringene jeg fikk der, sier Adrian.

Han legger til at han kjente litt på nervene under sist mesterskap også – men at det ga seg etter hvert.

– Til slutt la jeg ikke en gang merke til at det var noen der.

Et yrkesvalg med røtter

Adrian trives med de aller fleste aspektene av rørleggerarbeidet, men foretrekker servicejobber fremfor prosjekter.

– Det er litt mer variasjon. På service skjer det noe nytt hele tiden, slik at man slipper å gjøre det samme om og om igjen. Dessuten er det artig, sier han.

Les også intervjuene av de andre kandidatene her: Erik Gunnerud, Alexander Olsen Solberg og Kristian Herheim.

Yrkesvalget falt tidlig for 22-åringen. Faren er også rørlegger, og har vært en stor inspirasjonskilde for sønnen, som aldri har vært i tvil om hva han skal jobbe med.

– Jeg har alltid syntes det hørtes interessant ut når han har fortalt om jobben sin, og i dag jobber vi i samme firma. Han er formann, så han sitter mye på kontoret – men vi har allikevel en del med hverandre å gjøre gjennom jobben, sier Adrian, som har vært lærling i Brødrene Dahl i tre og et halvt år.

Mange flere år som rørlegger skal det bli, ifølge Adrian. Planen er å fortsette i jobben, og kanskje etter hvert bygge på med mer utdannelse.

Adrenalinjunkie

På fritiden er det fart og spenning som regjerer for Adrian. Enten på i form av snøscooter i vinterhalvåret, eller på to hjul i motocross da bakken er bar. Sykkelen er en Husqvarna TE 5100, som også kan kjøre på vei – i tillegg til bane.

– Jeg har kjørt aktivt i rundt to år, og har vært med på en del klubbløp. Det er ikke beinhard konkurranse, men mest for gøy på trening – og det er jo artig å konkurrere med kompisene innimellom, sier Adrian.

Adrenalinet er hovedmotivasjon for å kjøre motocross, og Adrian er generelt glad i ekstremsport. Imidlertid er det også praktiske årsaker til at han legger ut på snøscooter om vinteren. Rana er stort, og han pleier ofte å besøke kompiser som har hytte like innenfor svenskegrensa om vintrene. Da er det greit med scooter.

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler