PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

 • Hopp på digitaliseringstoget

  Det er veldig fort å snu seg til Martin, yngstemann på laget - tech-duden, straks en ny mobil skal settes i sving. Det er ikke lurt!
 • Nei, vi er ikke for barnearbeid!

  Men vi synes det er en dårlig ide at alle rørleggerbedrifter skal dokumentere opphavet til hver skrue og rørbit.
 • Optimisme med forbehold i rørbransjen

  I august ble det tegnet et dystert bilde av situasjonen i rørbransjen. Frykt for konkurser var inngangen i artikkel i Nemitek. Det er en overdreven dyster fortelling!
 • Tre råd før sommeren

  1) Fortsett å vaske hender og utstyr. 2) Ikke påta deg unødvendig risiko. 3) Rydd plass til høstens lærlinger.
 • Helter i fellesskap

  Når det virkelig gjelder, ser en så godt hva folk og fellesskap er laget av. Det er ganske mange vi i rørbransjen kan klappe lenge for.
 • Når alt blir annerledes

  9. mars gikk for alvor korona-alarmen i NHO. Oljeprisen stupte den dagen, børsene var i ubalanse og 227 mennesker var registrert smittet av korona i Norge. Denne dagen ba myndighetene om innspill på krisetiltak fra NHO. Vi ante ikke hva som ville komme.
 • Verdt prisen!

  En ting har jeg lært etter halvannet år i denne jobben; si ordene "vannbåren varme" og du har en hissig diskusjon gående. Rørleggeren får skylden for å fordyre boligene og gjøre det nesten umulig for unge mennesker å komme seg inn i boligmarkedet.
 • Professor gledet!

  Det skal lønne seg å være seriøs. Ansvarslinjene skal være tydelige. Håndverkeren skal kunne sitt fag. Kontrollene skal bli mer effektive.
 • Pass på det som virker

  Det er lett å være enige om at det er ille at mange ungdom dropper ut fra videregående eller bruker lang tid på å få svennebrev. Men hvordan problemet skal løses, er det all grunn til å diskutere.
 • Følg innleie-reglene!

  Innleie av arbeidskraft er et brennhett politisk tema. I verste fall kan det komme forbud eller kvoter. Den beste måten å hindre innstramminger, er å følge reglene.
 • Innleie i spill

  – Før du ringer innleiekontoret, ring NAV. Dere har selv et ansvar for å skape et ryddig arbeidsliv, sa en politiker fra talerstolen på et møte for byggenæringen.
 • Ta grep, før du blir tvunget!

  – Kan du forstå hvorfor dette skal pakkes inn i all denne emballasjen?
 • – Vi bygger mindre miljøriktig nå enn for få år siden

  André Brog i Telerør AS fikk seg en overraskelse da han nylig skulle prosjektere et boligkompleks i Telemark.
 • Seier smaker best når den koster

  Det er mye av det arbeidet en bransjeorganisasjon driver med som krever tid, kløkt og svette. Men så er det særlig gledelig å høste resultater av hardt arbeid.
 • Skap sunn konkurranse

  – Jeg blir oppgitt. Da vi bygde ny skole her, var det knapt noen lokale leverandører, forteller Randulf Wara, daglig leder i AS Varme og Sanitær i Kirkenes.
 • - Nei takk, til opplæring i vikarbedrift

  I høst søkte et bemanningsbyrå i Oslo om å få bli opplæringsbedrift for lærlinger i et av byggfagene. Vi tror det gir dårligere tilbud til ungdom, skriver administrerende direktør Marianne Wætnes Røiseland i en kommentar til søknaden fra vikarbyrået.
 • Kontroll og fast ansatte, ja takk!

  - Alle har vel hørt om den voldsomme og økende arbeidslivskriminaliteten. Bildet er tegnet svart. I svarte bilder forsvinner detaljer og nyanser, skriver administrerende direktør Marianne Røiseland i denne kommentaren om innleie og Oslo-modellen.
 • Bli rørlegger - jakten på ungdommen

  I 2025 vil Norge ifølge SSB mangle 90.000 fagarbeidere - åpenbart et stort samfunnsproblem. Uten forkleinelse for ungdommen er dette neppe et problem som opptar dem særlig i hverdagen. For ungdom handler yrkesvalg mest om å velge en utdanningsvei med trygge, gode og interessante framtidsutsikter....
 • "Tett på Trondheim" – et spennende tiltak mot svartarbeid

  "Tett på Trondheim" er et samarbeidsprosjekt mellom Trondheim kommune, Skatteetaten og Arbeidstilsynet hvor ambisjonen er å kontakte alle som sender inn en byggesøknad eller kjøper en bolig i løpet av et år. Bakgrunnen for det igangsatte prosjektet er en bred erkjennelse om at svart arb...
 • Provokasjon fra statsråden

  NHO, BNL og Rørentreprenørene Norge har gjennom mange år arbeidet for et mer seriøst arbeidsliv innenfor byggenæringen. I 2014 overrakte BNL næringens rapport "Enklere å være seriøs". Jan Tore Sanner ga ros til næringen, ga uttrykk for at myndighetene ville videreutvikle den sentrale go...
Viser fra 1 til 20 av totalt 40 artikler

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler