PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

 • Krisepakken holder ikke

  Rørentreprenørene Norge er i likhet med BNL skuffet over regjeringens krisepakke til byggenæringen på fire milliarder.
 • Enige om samhandling

  Den siste måneden har det vært lange diskusjoner om hvem som skal betale regninger for forsinkelser, plunder og heft i prosjektmarkedet som følge av korona. Det er enighet om at kjente standardkontrakter brukes og at hovedansvaret for uforutsett risiko ligger hos byggherre.
 • Skuffende fra regjeringen

  I regjeringens forslag til revidert statsbudsjett er det ikke satt av ekstra penger hverken til økt aktivitet i servicemarkedet, eller for å rekruttere lærlinger.
 • – Sørg for rekruttering til rørleggerfaget og liv i alle delene av markedet

  Torkild Korsnes var klar i talen da han onsdag deltok på regjeringens innspillskonferanse. – Vi trenger konkrete tiltak, som treffer akkurat der problemet er, sa Korsnes.
 • Moms-kutt som startmotor

  Kutt momsen for en periode. Det vil gi håndverkeren arbeid og privatpersoner får oppgraderingen gjort rimeligere.
 • Servicemarkedet svikter

  Selv om konkursfaren oppleves som litt mindre akutt, mangler fortsatt Norges rørleggerbedrifter penger til å betale regninger som forfaller om kort tid.
 • Krisen biter seg fast

  90 prosent av medlemmene i Rørentreprenørene Norge har merket lavere etterspørsel som følge av koronakrisen. Det begynner å bli kritisk.
 • Rørbransjen er hardt rammet

  30 prosent av medlemmene i Rørentreprenørene Norge mener det er en reell risiko for å gå konkurs som følge av koronaviruset. Det er på linje med snittet i NHO, men høyere enn i byggebransjen generelt.
 • Betaler ikke kunden for seg?

  RørNorge har inngått avtale med inkassobyrået Finexa, som skreddersyr inkassoløsninger for rørbransjen. Det kommer godt med nå, da mange bedrifter opplever at kundene ikke betaler fakturaene sine når de skal.
 • Krise om vannet blir borte

  Rent vann og avløp som fungerer, er avgjørende for å redusere smittespredning. Rørentreprenørene Norge oppfordrer Miljødirektoratet til å inkludere rørfaget i definisjonen av samfunnskritisk.
 • Hjelp hverandre!

  – Vi skal gjøre det vi kan for å redusere antall permitterte og hjelpe medlemsbedriftene så godt vi kan. Det blir noen tøffe måneder fremover, sier adm. direktør Marianne W. Røiseland i Rørentreprenørene Norge.
 • Råd for bedre lønnsomhet

  Sykefravær går rett på bunnlinjen. På SMB-dagen 17. mars får du noen anbefalinger og verktøy for å få ned sykefraværet – og dermed øke lønnsomheten.
 • Rigg og Drift enda viktigere

  Jusskommentaren

  I tilbudsdokumenter må posten Rigg og Drift beregnes og prises særskilt. Dette er kostnader som vil påløpe i et byggeprosjekt og det er viktig at alle kostnader som påløper fullt ut blir betalt av byggherre/oppdragsgiver.
 • Stabilt antall tillatelser

  I 2019 ble det gitt 31 643 igangsettingstillatelser til boliger. Det er fire færre boliger enn 2018.
 • Innsigelser til sluttoppgjør

  Jusskommentaren

  I dom fra Høyesterett, 31. januar 2020, fastslås det hvilke krav som stilles til innsigelser til mottatt sluttoppgjør. Høyesterett behandlet spørsmål til sluttoppgjøret mellom Skanska Norge AS og HGT AS, der Skanskas innsigelser til HGTs sluttoppgjør delvis sto i fare for å bli prekludert (avvist).
 • Positive signaler om byggkvalitet

  Onsdag fikk kommunalminister Nikolai Astrup overlevert rapporten fra byggkvalitetsutvalget. Førsteinntrykket lover godt for rørbransjen.
 • Digitalisering på SMB-dagen 17. mars

  Programmet for konferansen i Vika kino i Oslo er blitt dønn solid. Noen stikkord er digitalisering, ferske jussråd og erfaringer med elbil.
 • Lønn på høytids- og helligdager

  Jusskommentaren:

  Må man betale de ansatte lønn på dager man normalt har fri?
 • Cobuilder dropper 20 kroner

  Cobuilder imøtekommer rørleggeren og legger om betalingssystemet. Nå blir det kun én regning fra dataleverandøren. Fra og med 1. mars vil alle kostnadene være inkludert i abonnementsprisen.
 • Offentlige sikkerhetskrav – gjelder alltid

  Jusskommentaren:

  Når rørleggeren skal utføre arbeid for kunder, stiller også det offentlige krav til hvordan oppdraget skal utføres. Selve avtalen med forbrukerkunden må selvsagt oppfylles, men i tillegg stiller det offentlige spesifikke krav til hvordan tjenesten skal utføres.
Viser fra 21 til 40 av totalt 65 artikler

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler