PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Mac). Trykk 0 (tallet null).

marianne w røiseland
Administrerende direktør Marianne W. Røiseland i Rørentreprenørene Norge. (Foto: Ilja Hendel)

Helter i fellesskap

Når det virkelig gjelder, ser en så godt hva folk og fellesskap er laget av. Det er ganske mange vi i rørbransjen kan klappe lenge for.

Leder i Rørfag av Marianne W. Røiseland

Helseministeren har på korona-pressekonferansene klappet for unge og gamle, han har klappet for ansatte i helsevesenet, trikkefører, butikkansatte og alle som holder hjulene i gang. Det er fint å bli klappet for, og sannelig er det mange i rørbransjen vi gjerne kunne gitt en rungende applaus.

På en spørreundersøkelse svarte 94 % av medlemsbedriftene at de mener smittevern er viktig. Hver eneste medarbeider i rørbransjen med tørre hender, hansker og spritflasker fortjener applaus. Å hindre smitte, gjør at hjulene kan holdes i gang, folk har arbeid og andre får tjenester utført. At bedriftene tar smittevernet alvorlig, beskytter seg selv, kolleger og kunder er med på å redde økonomien. Hver og en tenker kanskje ikke så nøye på det, men at folk er i arbeid har alt å si for en god og sunn økonomi- og ikke minst livskvaliteten.

Mange står på litt ekstra når krisen rammer. Alle de skal ha applaus. Terskelen for å holde seg hjemme og muligheten til å ta det litt med ro, har sjelden vært større. Få har benyttet seg av den. Veldig mange har hatt lengre dager, jobbet flere timer, jobbet mer tungvint, har måtte jobbe på en helt ny måte og mange har fått et stort digitalt løft.  Som administrerende direktør i Bravida Tore Bakke sa da han samlet 95 ansatte til digital ledersamling; Det handler ikke om å slutte å gjøre ting, bare å gjøre det på en annen måte". 

Ledere og ansatte fra små, mellomstore og store bedrifter har stått skulder ved skulder og gitt, råd, innspill og klare beskjeder til RørNorge, NHO-systemet og myndighetene i tiden med korona. I ulike sammenhenger er det mange som har bidratt for bransjen og fellesskapet. I møte med næringsministeren gav vår egen styreleder Torkild Korsnes gode, konkrete råd og advarte mot varige skader av korona; For bransjen totalt sett er det viktig med tilstrekkelig etterspørsel langs hele skalaen. Hvis ikke vil de store aktørene forflytte seg inn i sjiktet for mellomstore aktører, og de mellomstore bevege seg inn i sjiktet for de små. Dette er uhensiktsmessig og ødeleggende. 

Torkild og alle de som bidrar i fellesskapets tjeneste fortjener en stor applaus. Takket være den innsatsen blir Rørentreprenørene lyttet til og mange av våre saker løftes inn NHO-systemet og noen havner på regjeringens bord. Det kan handle om rekruttering, om å få lærlingene gjennom systemet, om å få det offentlige til å forsere byggeprosjekter, vedlikeholde bedre og gi privatpersoner insentiver til å bruke penger på nytt bad, forny sanitærinstallasjoner og sørge for aktivitet i prosjektmarkedet. Det kan også handle om regler, kontrakter og valuta. For at bedrifter skal overleve må de tjene penger og ha kontrakter som gjør det mulig. Uten fellesskapet, vil enda flere oppleve dypere konflikter og en vanskeligere bransje.  

Alle i bransje-fellesskapet fortjener applaus. Å stå sammen gir virkelig styrke. Det er mye sant i et kjent sitat fra tidligere statsminister Jan P. Syse:

"Vi må henge sammen ellers blir vi hengt hver for oss".

Rørentreprenørene Norge
Vi er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak med det formål å stimulere til og skape forutsetninger for lønnsom og samfunnsnyttig næringsvirksomhet som skal være forankret i en høy etisk standard og faglig kompetanse.

Besøksadresse
Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo

Postadresse
Postboks 5480, Majorstuen, 0305 Oslo

Telefon: 23 08 76 50

E-post: firmapost@rornorge.no

Org.nummer: 960 951 581

Personvern og informasjonskapsler