Bli inspirert med Ingeborg
Ingeborg-nettverket inviterer hele rørbransjen til digitalt inspirasjonsmøte 15. oktober – og gutta er selvfølgelig invitert!
Ingeborg-nettverket inviterer hele rørbransjen til digitalt inspirasjonsmøte 15. oktober – og gutta er selvfølgelig invitert!
– Covid-19 tvinger oss til å kjøre den årlige inspirasjonsdagen digitalt, og bonusen er at den blir tilgjengelig for alle – uansett hvor de er. Om man ikke deltar aktivt, kan man ha inspirasjonsmøtet på øret og få med seg mye allikevel, sier Ingeborg-styreleder Eli Heyerdahl Eide.
Sendingen skjer på Rørkjøps kjedekontor i Lier, de er en av Ingeborgnettverkets partnere. Tema for dagen er Fra ord til handling, som på mange måter dekker hva nettverket har fått til siden det ble startet for fire år siden. Separate garderober har etter påtrykk fra nettverket kommet inn i fellesoverenskomsten, og antall kvinner som søker seg til rørleggeryrket er fordoblet.
SE PROGRAM OG MELD DEG PÅ HER!
Ordspråket er også en oppfordring til resten av bransjen om å sørge for mangfold i bransjen, og råd om hvordan man kan lykkes med dette.
– Vi hadde aldri fått til dette uten den massive oppslutningen vi har fått fra rørbransjen. Mange har partneravtaler med oss, henholdsvis gull-, sølv-, og bronse. De ulike partnerskapene tilknyttes ulikt engasjement, og vi opplever at bransjen bejubler initiativet, sier Eli.
Ingeborg-partner Caverion var tidlig ute med å stille krav til sine oppdragsgivere om separate garderober på byggeplasser. Firmaets HR-direktør Anne Sødem skal i likhet med Odanettverk-etablerer Anne Gretland og fjorårets vinner av Ingeborgprisen, Mari-Ann Amundsen, inspirere rørfolket.
– Vi skal også i år dele ut Ingeborgprisen. Bransjefolk oppfordres til å nominere bedrifter, organisasjoner eller enkeltpersoner som har bidratt til å bedre kjønnsbalansen i rørbransjen. slik får vi løftet frem de som er engasjerte og engasjerer flere til å bidra, sier Eli.
Unni Wilhelmsen bidrar med underholdningen. – Hun er ei dame som har vært synlig og brøyta seg frem i en mannsdominert artistverden. Hun har turt å være kvinnelig, og det snakker vi i Ingeborg-nettverket mye om – at man må tørre å være seg selv, selv om man jobber i en mannsdominert bransje, sier Eli.
Ingeborg-nettverket bli drevet på frivillig basis, av kvinner fra alle deler av bransjen.
– Vi Ingeborgere har forskjellige fagområder, erfaringer, interesser og talenter som blir brukt for å skape et solid nettverk som får til mye. Det viser at mangfold fungerer! I forbindelse med Inspirasjonsdagen vil jeg spesielt trekke frem prosjektleder Christine Sanner (VB) og Pernille Setsaas (Setsaas Rekruttering) som har utarbeidet alt kommunikasjonsarbeidet. Det er en fryd for meg som styreleder å jobbe med så flinke folk, sier Eli, og avslutter:
– Jeg tror Ingeborgnettverkets medlemmer føler at de gjør noe bra for den bransjen vi er i – og det er veldig motiverende. Det er det som gjør at man går den ekstra mila.