I en tid hvor både produktene blir bedre og de utførende sitter på mer kunnskap og kompetanse enn før, fortsetter vannskadene å øke. Hvorfor er det slik? Det er spørsmålet arrangørene bak Norsk Vannskadedag vil finne svar på. Det første seminaret ble arrangert på Hellerudsletta utenfor Oslo 4. februar.
10. mars står Trondheim for tur, og 26. mars følger Bergen.
Fikk gode svar
Det er Rørentreprenørene Norge, Sintef, Fagrådet for våtrom, Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) og VVSforum som samler ekspertise fra hele verdikjeden for å diskutere vannskadeproblematikken i Norge anno 2020. Til å analysere og drøfte problematikken, har arrangørene samlet et bredt felt av foredragsholdere som representerer både håndverkere, rådgivere, boligforvaltere, lovgivende organer og arkitektbransjen.
– I Oslo fikk man mange gode svar på hvordan utfordringer og problemstillinger kan løses på en god måte. Slike samlinger er med på å drive bransjen videre, sier Bjørn Grimsrud, fagsjef i Fagrådet for våtrom.
Her finner du presentasjon av program og foredragsholdere.
Praktiske erfaringer
VVSforums daglige leder Stig Grindahl påpeker viktigheten av at de ulike aktørene i bransjen i enda større grad må lytte til hverandre. Spesielt er han opptatt av at dialogen mellom myndigheter og det utførende leddet må bli bedre og tettere.
– Det er det utførende leddet og de som jobber ute i felten til daglig som praktiserer og tolker regelverket og som vet hva som fungerer bra og hva som fungerer dårlig. Her ligger et stort forbedringspotensial, og ved å samle aktørene på denne måten, håper jeg at får vi belyst situasjonen godt, og at en samlet bransje kan ta tak i de ulike problemstillingene som kan utvikle rørbransjen, og ikke minst at man klarer å levere det sluttkunden forlanger, sier han.
Ifølge tall fra Finans Norge ble det i løpet av tredje kvartal 2019 utbetalt erstatninger etter vannskader og vannlekkasjer på totalt 3,5 milliarder kroner, og prognosen for hele 2019 er på hele 4,8 milliarder.