Bravida Romerike Rør Service er nominert til Årets Lærebedrift 2024

Lærlingene Camilla, Isabell, Jesper og Casper, sammen med avdelingsleder Ulf Ørjan Monsen, Bravida Romerike Rør Service. Foto: Bravida Romerike Rør Service

– Vi snakker mye med våre lærlinger om å vise interesse for faget. Vi oppfordrer dem til å bruke rørleggeren for å lære mest mulig, stille masse spørsmål og be om forklaring på «hvorfor er det egentlig sånn?», sier avdelingsleder Ulf Ørjan Monsen.

Våren 2017 ble Oras AS kjøpt opp av Bravida, og høsten 2020 ble Bravida Romerike Rør Service etablert. De fleste på avdelingen har selv vært lærling i bedriften, og det er flere med svennebrev og mesterbrev.  

Ulf Ørjan Monsen er avdelingsleder for Bravida Romerike Rør Service. 

– Sammen med meg på avdelingen er vi tre serviceledere (teamledere), en avdelingsøkonom, 17 rørleggere, 4 lærlinger – to gutter og to jenter.

Hvert år tar de inn nye lærlinger.  

– Med et tett samarbeid med yrkesskolen har vi også utplasseringselever hos oss. Han som har vært utplassert hos oss siden høsten 2023 fikk tilbud om lærlingplass som han takket ja til.  

– Vi ser frem til at han starter her i august!

Camilla og Isabell sammen i en krypkjeller. Foto: Bravida Romerike Rør Service

 

Tilpasning til arbeidslivet 

Ulf Ørjan forteller at de er opptatt av at lærlingene blir tatt godt imot fra første stund. 

Mange av våre lærlinger er unge når de kommer til oss, omtrent rett fra skolebenken. Det kan ta tid å tilpasse seg arbeidslivet, med jobb hver dag, hele arbeidsuken. 

– De siste vi tok inn som lærlinger (2020-2021) har gjennomført skoletiden under Covid-19, med mye hjemmeskole. Det kan være en stor overgang å stå klar til jobb klokka 07.00.

– Mine serviceledere er også bevisste på at alle lærlingene skal få prøve seg på mye. De følger opp slik at de alle får variabelt arbeid- så godt det lar seg gjøre i en travel hverdag.

Bravida-Romerike-nominert-3.jpg

Ei av lærlingen som øver på å sveise. Foto: Bravida Romerike Rør Service


Bravida Romerike Rør Service har en egen lærlingansvarlig, Morten Evensen. Han gjør en super jobb med lærlingene.

– På vår avdeling blir lærlingansvarlig også kjent med skoleelever som er utplassert. Samtidig som vi har en god dialog med yrkesfaglærer på skolen, sier Ulf Ørjan, og legger til: 

– Yrkesfaglæreren har vært lærling og rørlegger hos oss, og han er faktisk én av tre brødre som alle har hatt sin læretid under min ledelse i Oslo/ Romerike, så det er stas! 

image8svar.png
Lærling Casper. Foto: Bravida Romerike Rør Service

Interesse for faget

Ulf Ørjan forteller at bedriften er opptatt av at lærlingene skal være nysgjerrige og utnytte tiden sammen med erfarne rørleggere.  

– Vi snakker mye med våre lærlinger om å vise interesse for faget. Vi oppfordrer dem til å bruke rørleggeren for å lære mest mulig, stille masse spørsmål og be om forklaring på «hvorfor er det egentlig sånn?». 

– Lærlinger får ansvar, med tilsyn av våre faglærte. Lærlinger jobber svært sjelden eller aldri alene. Vi følger med på Ifag, og har fokus på at det blir brukt riktig. 

image75rdf.png
Skjermbilde fra artikkel om bedriften i lokalavisen RB. Foto: Karoline Elgesem

 

En investering for fremtiden 

Bedriften har et ønske om å være med å utdanne flere til vårt yrke.

– Planen er at alle skal rekrutteres etter endt læretid. Det er en investering for fremtiden. 

– Det er generelt et stort behov for flere i yrkesfag, og som en stor aktør i markedet har vi en forpliktelse når det gjelder rekruttering. 

– Vi ser derfor positivt på det at våre kunder nå har det som et krav i tilbudsfasen, avslutter Ulf Ørjan.
 

Nominert av lærling

Det er Isabell, lærling i bedriften, som har nominert Bravida Romerike Rør Service til Årets Lærebedrift 2024:

«Godt arbeidsmiljø. Inkluderende, har tid til å la oss lærlinger få prøvd oss. God oppfølging. Variert med jobber som gjør at vi får variert arbeid.»

imagehwn4u.png
Lærling Isabell. Foto: Bravida Romerike Rør Service

 

Vinner av Årets Lærebedrift 2024 kåres på Generalforsamlingen

Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremestrene. De siste månedene har vi derfor bedt om tips til dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets Lærebedrift.

En jury bestående av konsernsjef Jorunn Løyning i Allier Gruppen og Håvard Hamansen Wallstad, fra fjorårets vinnerbedrift Nilsson Haras, samt to ansatte i administrasjonen vil kåre Rørbransjens beste lærebedrift 2024. Kåringen skjer på RørNorges Generalforsamling på Kløfta 5. juni.

Se alle de nominerte bedriftene her