– Hvis man behandler sine ansatte, lærlinger og rørleggere bra, motiveres og inkluderes de i arbeidskulturen, det er etter vår oppfatning et godt utgangspunkt for å komme inn og bli værende i bedriften, sier Magnus Jensen Stokke, daglig leder i Eriksen & Jensen AS.
Eriksen & Jensen AS er en av de mange rørleggerbedriftene i Oslo som har tatt ansvaret for opplæring av unge med ønske om å bli rørleggere på alvor.
– Hvis man behandler sine ansatte, lærlinger og rørleggere bra, motiveres og inkluderes de i arbeidskulturen, det er etter vår oppfatning et godt utgangspunkt for å komme inn og bli værende i bedriften.
Det forteller Magnus Jensen Stokke, daglig leder i Eriksen & Jensen AS. Bedriften er nominert til Årets Lærebedrift 2024.
– Vi har vært opptatt av å gi våre lærlinger en god inngang til rørleggerfaget, i og med vi mottok Oslo kommunes fagopplæringspris i 2019 og ble kåret til Årets Lærebedrift 2020 av Rørentreprenørene Norge, så er vi sikre på at vi har lyktes med noe som fungerer.
I den mellomstore rørleggerbedriften arbeider det i dag 45 personer, hvorav 9 lærlinger.
– Mange av våre ansatte har jobbet hos oss i over 20 år, tre stykker har også mottatt Oslo Vels medalje for 25 år i samme bedrift.
Åpen for ulikheter
Magnus forteller at de er opptatt av å gi rom for at lærlingene kan prøve og feile.
– Man må være åpen for at lærlinger er forskjellige på mange måter. Mye handler om å være et bra medmenneske som gjennom vår holdning og forholdet til den enkelte lærling prøver å gjøre læremiljøet best mulig.
– For oss i ledelsen så er vi overbevist om at vår egen entusiasme til vårt fag også bidrar til å smitte over på lærlingene. Stian fra kontoret har i dag hovedansvaret for å følge opp lærlingen og med sitt positive engasjement, livlige og positive holdning til dagen og fager er vi sikre på at våre lærlinger er i de beste hender.
Omsorg er en nøkkel
Som daglig leder er døren alltid åpen hos Magnus hvis noen trenger å snakke eller ta opp noe.
– Vi etterstreber å ha en kombinasjon av den gode kameratslige tonen og alvoret. Vi er tydelige på hva som forventes av lærlingene, og noen ganger opptrer man mer som en forelder enn leder.
Aldersforskjell er ingen hindring.
– Vi opplever det som veldig positivt hvis lærlingene tør å komme til oss om det er noe som tynger dem. Den beste måten å kunne utvikle arbeidsmiljøet og rammene rundt vår opplæring er gjennom utvikling i alle ledd. Nye tider krever endrede angrepsmetoder for å nå inn med informasjon og tilbakemeldinger, avslutter Magnus.
Vinner av Årets Lærebedrift 2024 kåres på Generalforsamlingen
Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremestrene. De siste månedene har vi derfor bedt om tips til dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets Lærebedrift.
En jury bestående av konsernsjef Jorunn Løyning i Allier Gruppen og Håvard Hamansen Wallstad, fra fjorårets vinnerbedrift Nilsson Haras, samt to ansatte i administrasjonen vil kåre Rørbransjens beste lærebedrift 2024. Kåringen skjer på RørNorges Generalforsamling på Kløfta 5. juni.