Midbøe AS er nominert til Årets Lærebedrift 2024

Daglig leder Rolf Arne Lorentzen og bærekraftsansvarlig Runar Ullenes, Midbøe.

– Våre hovedoppgaver er å sikre at våre lærlinger får en god og grundig oppfølging gjennom hele læretiden. Vi legger stor vekt på å tilrettelegge for en effektiv og lærerik læreprosess for våre lærlinger, og dette gjenspeiles i vår tilnærming til opplæringen, sier lærlingansvarlig Kjetil Fjeld.

Midbøe AS har vært engasjert i lærlingeordningen siden vår etablering i 1954. I bedriften er det 82 ansatte, hvor 55 av dem er faglæte rørleggere, og 17 er lærlinger. 

– Vi har forhåndsgodkjent 7 nye lærlinger som vil starte denne sommeren, hvorav 5 er kvinner. Det ser vi veldig frem til. 

Det sier lærlingansvarlig i Midbøe AS, Kjetil Fjeld. Bedriften er nominert til Årets Lærebedrift 2024. 

– En stor del av våre ansatte, inkludert rørleggere, ledere og prosjektledere, har startet karrieren som lærlinger hos oss. Til og med vår daglige leder har sin bakgrunn som lærling hos oss. Siden oppstart har vi utdannet omtrent 150 lærlinger, og vi opprettholder en høy prosentandel av lærlinger i arbeidsstokken.

Lærlingene Simone, Selma, Malin, Anna og Ine, som starter til sommeren. Her sammen med Norges kunnskapsminister, Kari Nessa Nordtun, i gul jakke. Foto: Midbøe AS

Lærerik læreprosess 

Kjetil er en dedikert lærlingansvarlig, og gjennomfører medarbeidersamtaler og samarbeider tett med opplæringskontoret. 

– Våre hovedoppgaver er å sikre at våre lærlinger får en god og grundig oppfølging gjennom hele læretiden. Vi legger stor vekt på å tilrettelegge for en effektiv og lærerik læreprosess for våre lærlinger, og dette gjenspeiles i vår tilnærming til opplæringen, sier Kjetil og legger til:  

– Ved oppstart av læretiden arrangerer vi et felles oppstartsmøte for alle nye lærlinger. Dette møtet gir oss muligheten til å ønske dem velkommen til teamet og presentere dem for våre verdier, retningslinjer og forventninger. Det gir også lærlingene en oversikt over hvordan deres læretid vil forløpe hos oss. 

– Vi sørger for at våre lærlinger har tilgang til nødvendig håndverktøy og elektrisk verktøy etter behov og i henhold til de oppgavene de vil utføre. Dette sikrer at de har de rette verktøyene for å utføre jobbene sine på en effektiv og sikker måte, samtidig som det gir dem muligheten til å utvikle sine ferdigheter innenfor sitt fagområde. 

Kjetil er en aktiv deltaker i styret for Rørentreprenørenes Opplæringskontor, Rogaland.  

– Vi stiller også opp som sensorer i prøvenemnda, både nasjonalt og lokalt, og deltar aktivt i yrkesmesser og skolebesøk for å fremme rørleggerfaget og rekrutteringen. I 2024 hadde vi æren av å ha Kunnskapsministeren på besøk, hvor vi frontet kvinnelige lærlinger i nasjonal media. 

imagejiezt.png
På verkstedet loddet de kobber og gjenget rør. Foto: Midbøe AS

“Me gjør kverandre bere” 

Daglig leder i Midbøe AS, Rolf Arne Lorentzen, forteller at det er viktig for bedriften at deres lærlinger opplever seg som en integrert del av Midbøe, og ser fremtiden hos dem med optimisme.  

– Vår visjon, “Me gjør kverandre bere”, gjenspeiles i vårt daglige samarbeid og i måten vi behandler våre ansatte, sier Rolf, og legger til: 

– Vi legger vekt på sosiale arrangementer og faglig utvikling, og oppfordrer alle lærlinger til å delta aktivt. Vi gir alle lærlinger arbeidsklær og utstyr etter behov og tilbyr intern opplæring, inkludert sveisekurs. 


Vinner av Årets Lærebedrift 2024 kåres på Generalforsamlingen

Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremestrene. De siste månedene har vi derfor bedt om tips til dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets Lærebedrift.

En jury bestående av konsernsjef Jorunn Løyning i Allier Gruppen og Håvard Hamansen Wallstad, fra fjorårets vinnerbedrift Nilsson Haras, samt to ansatte i administrasjonen vil kåre Rørbransjens beste lærebedrift 2024. Kåringen skjer på RørNorges Generalforsamling på Kløfta 5. juni.

Se alle de nominerte bedriftene her