8 kjappe: NM-kandidat Christoffer

Publisert

Christoffer Rømhild Ødegaard kandidat i Rørlegger-NM, han er lærling i Telerør AS, og representerer Telemark.

Christoffer Rømhild Ødegaard er en av fem kandidater som skal stå på en scene på VVS-dagene for å avlegge svenneprøven, og samtidig konkurrere om tittelen "Norgesmester i Rørleggerfaget 2024”. 20-åringen er lærling i Telerør AS, og representerer Telemark.

Fem kandidater har kvalifisert seg til NM i rørleggerfaget, som arrangeres på VVS-dagene 16.–18. oktober, på Nova Spektrum i Lillestrøm. Her skal de stå på hver sin scene på messen og avlegge svenneprøven, og samtidig kjempe om norgesmester-tittelen.

For å bli litt bedre kjent med kandidatene, har vi stilt dem 8 kjappe spørsmål. Alle kandidatene blir presentert på vår side om Rørlegger-NM.

Christoffer trer inn som ny representant for Telemark, etter at kandidaten Kasper måtte – med tungt hjerte – trekke seg på grunn av en skade han pådro seg under en fotballkamp. Christoffer fikk dermed tilbud, og tok utfordringen på strak arm!

Hvordan forbereder du deg til NM? 

– Jeg forbreder meg ved å se nøye igjennom oppgaven og ser for meg hvordan jeg vil gå frem for å løse den på best mulig vis. Jeg kommer også til å gjøre litt praktisk arbeid som egner seg oppgaven. 

Christoffer Rømhild Ødegaard foto friluft
Foto: Privat

Hva ser du på som den største utfordringen? 

– Jeg tenker den største utfordringen er settinga man er i med masse mennesker, og at jeg har et ønske om å prestere best mulig i denne situasjonen. 

Hvorfor vil du bli rørlegger? 

– Jeg valgte å bli rørlegger siden jeg liker å bygge noe med henna, være kreativ og i aktivitet, gjøre mye variert, treffe mennesker, og være en selger. Også er det gode jobbmuligheter i fremtiden og grei lønn.
 

Christoffer Rømhild Ødegaard foto friluft
Foto: Privat

Hva liker du med å være lærling? 

– Det jeg liker med å være lærling, er at jeg har fått jobbet med så mange forskjellige mennesker som har vær sin karakter. Jeg har lært masse av mine kolleger og det har vært gøy å se på den faglige utviklingen min fra dag én og helt til nå. 

Hva liker du best å gjøre på jobb? 

– Det jeg liker best å gjøre på jobb er å jobbe med nybygg, der man bygger noe helt fra start til slutt. 

Christoffer Rømhild Ødegaard foto sykler
Christoffer underveis i triatlon. Foto: Privat

Hvilke planer har du for fremtiden? 

– Planen er å jobbe i noen år til, og etterhvert ta fagskole/teknikker ved siden av jobb. Jeg har også tenkt litt på det med å starte for seg selv engang. 

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

– Jeg liker å være sosial med venner og slektninger. Jeg liker å reise, være ute i friluft, fiske, kjøre bil, mc, båt og så videre. Jeg er også glad i å trene, og var på mitt første triatlon i august og første maraton i september. 

Christoffer Rømhild Ødegaard foto løp i mål maraton
Her kom Christoffer i mål på Oslo Maraton. Foto: Privat

Hva tror du om vinnersjansene dine? 

– Det er helt sikker mange gode kandidater, men jeg skal gå all inn og gjøre mitt beste. Jeg liker å holde bakkenivå før noe er avgjort!

Vi ønsker Christoffer lykke til i Rørlegger-NM! 

Les mer om Rørlegger-NM og kandidatene her.
 

Bli med på VVS-dagene 2024 – last ned gratis billett 

VVS-dagene er Norges viktigste møteplass for energi- og miljøteknikk og arrangeres 16.-18. oktober 2024 i Nova Spektrum i Lillestrøm. Fagmessen er en åpen arena for fagpersoner i VVS-bransjen med over 12.000 besøkende fra hele landet. 

RørNorge er på plass med stor stand i Hall D, D04-34. Her blir det Rørlegger-NM, flere konkurranser med fine premier, og en super anledning til å slå av en prat med oss om rørleggerfaget, rekruttering, eller det du måtte ønske.

Klikk her for å laste ned gratis billett, og stikk innom oss da vel!