8 kjappe: NM-kandidat Even

Publisert

Even Strøm Hammer NM

Even Strøm Hammer er en av fem kandidater som skal stå på en scene på VVS-dagene for å avlegge svenneprøven, og samtidig konkurrere om tittelen "Norgesmester i Rørleggerfaget 2024”. 19-åringen er lærling i Caverion Norge avd. Levanger, og skal representere Trøndelag.

Fem kandidater har kvalifisert seg til NM i rørleggerfaget, som arrangeres på VVS-dagene 16. - 18. oktober, i Nova Spektrum i Lillestrøm. Her skal de stå på hver sin scene på messen og avlegge svenneprøven, og samtidig kjempe om norgesmester-tittelen.

For å bli litt bedre kjent med kandidatene, har vi stilt dem 8 kjappe spørsmål. I ukene fremover vil alle kandidatene bli presentert på RørNorge. 

Hvordan forbereder du deg til NM? 

– Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på NM akkurat nå, jeg tenker mer på at det er læretid, og at jeg skal lære mest mulig. Jeg følger vanlig løp nå, så går gjennom alt vi skal gjennom.  

Hva ser du på som den største utfordringen? 

– Nei.. jeg er spent på hva slags oppgave det er, om jeg skjønner alt og kan alt. Er jo redd for at det kanskje er noe jeg ikke er så stø på, eller er erfaren i. Også er det det at det er en del folk som kommer og ser. Det kommer nok til å gå bra, men det er vel det jeg tenker på. 

Hvorfor vil du bli rørlegger? 

– Det startet vel egentlig når jeg skulle velge VGS. Da var jeg ganske klar på at jeg ikke ønsket å sitte på et kontor, men at jeg ville gjøre noe aktivt, røre på meg, så da valgte jeg bygg og anlegg. Der gikk vi gjennom litt av alle byggfagene, og da var det rør jeg synes var artigst. 

Even Rørlegger-NM
Foto: Caverion Norge avd. Levanger

Hva liker du med å være lærling? 

– Det er jo det å lære mest mulig om faget egentlig. Også trives jeg veldig godt med de jeg jobber i lag med, det har mye å si det også.

Hva liker du best å gjøre på jobb? 

– Det er egentlig samarbeidet med kollegaer, det sosiale miljøet vi har i bedriften er veldig bra. 

Hvilke planer har du for fremtiden? 

– Først så er det jo å bli ferdig som lærling da, og etter det så har jeg ikke lagt så mye planer. Det er jo kanskje å fortsette som rørlegger, men jeg har ikke tenkt så mye på det. 

Even Rørlegger-NM
Foto: Caverion Norge avd. Levanger

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

– Jeg liker å være med kompiser, også trener jeg en del.   

Hva tror du om vinnersjansene dine? 

– Nei altså, det er vanskelig å si egentlig.. Jeg vet ikke hvor flinke de andre er, men de er sikkert dyktige de også. Jeg synes det er artig bare det å være med på dette, i stedet for å tenke at jeg faktisk skal vinne – men det hadde jo vært artig det også! 

Vi ønsker Even lykke til i Rørlegger-NM! 

Les mer om Rørlegger-NM og kandidatene her.

Bli med på VVS-dagene 2024 – last ned gratis billett 

VVS-dagene er Norges viktigste møteplass for energi - og miljøteknikk og arrangeres 16.-18. oktober 2024 i Nova Spektrum i Lillestrøm. Fagmessen er en åpen arena for fagpersoner i VVS-bransjen med over 12.000 besøkende fra hele landet. 

RørNorge er på plass med stor stand i Hall D, D04-34. Her blir det Rørlegger-NM, flere konkurranser med fine premier, og en super anledning til å slå av en prat med oss om rørleggerfaget, rekruttering, eller det du måtte ønske.

Klikk her for å laste ned gratis billett, og stikk innom oss da vel!