8 kjappe: NM-kandidat Kaja

Publisert

Kaja Huka Johannessen, kandidat i Rørlegger-NM

Kaja Huka Johannessen er en av fem kandidater som skal stå på en scene på VVS-dagene for å avlegge svenneprøven, og samtidig konkurrere om tittelen "Norgesmester i Rørleggerfaget 2024”. 19-åringen er lærling i Haaland Mo AS, og skal representere Nordland.

Fem kandidater har kvalifisert seg til NM i rørleggerfaget, som arrangeres på VVS-dagene 16. - 18. oktober, i Nova Spektrum i Lillestrøm. Her skal de stå på hver sin scene på messen og avlegge svenneprøven, og samtidig kjempe om norgesmester-tittelen.

For å bli litt bedre kjent med kandidatene, har vi stilt dem 8 kjappe spørsmål. I ukene fremover vil alle kandidatene bli presentert på RørNorge. 

Hvordan forbereder du deg til NM? 

Jeg gjør mitt beste på jobb og prøver å lære mest mulig. Det er jo litt vanskelig å forberede seg på en spesiell måte når jeg ikke vet hva oppgaven er, så jeg jobber på helt vanlig nå.  

Hva ser du på som den største utfordringen? 

 Det er jo kanskje at jeg ikke har gjort det vi får i oppgave, og at jeg ikke kan det. Også blir det kanskje litt ekkelt at folk kommer å se på.. Så jeg er litt spent!

Hvorfor vil du bli rørlegger? 

– Det er et ganske godt spørsmål. I hovedsak var det fordi jeg ville jobbe litt praktisk, og jeg følte meg ikke så skoleflink, så da valgte jeg byggfag, og så var det rørlegging jeg syntes var mest interessant.

– Familien min er jo en gjeng med tømrere, så det er kanskje også litt av grunnen til at jeg valgte noe praktisk. De synes kanskje det var litt rart at jeg valgte rør, for det er jo ikke noen rørleggere i familien – men det var det jeg likte best! 

Kaja, kandidat i Rørlegger-NM
Foto: Haaland Mo AS

Hva liker du med å være lærling? 

Det er at du alltid jobber sammen med noen, og at du alltid har noen å spørre om det er noe du trenger. 

Hva liker du best å gjøre på jobb? 

– Jeg liker å lære nye ting og få prøve meg litt alene.  

Hvilke planer har du for fremtiden? 

– Det er ikke sånn at jeg har lagt noen planer, men jeg har tenkt at hvis jeg får lyst til å studere videre, så kanskje jeg tar en ingeniør-utdannelse, eller kanskje gå teknisk fagskole.   

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

Akkurat nå bruker jeg helgene på å sette opp en rorbu på hjemmestedet mitt. Det er en liten hytte som står på rad med andre like hytter, i en liten båthavn. Jeg har holdt på med det i et år nå, så det er veldig artig, og jeg får jo god hjelp fra familien! 

Kaja Huka Johannessen, kandidat i Rørlegger-NM
Rorbua Kaja jobber med i helgene.

Hva tror du om vinnersjansene dine? 

Jeg synes det er vanskelig å si, for jeg ser for meg at det kommer til å komme en del varmeanlegg på prøven, og det føler jeg at jeg ikke kan så mye om. Jeg blir så usikker på meg selv, men jeg får jo litt tid til å forberede meg nå, så det er bra. 

Vi ønsker Kaja lykke til i Rørlegger-NM! 


Les mer om Rørlegger-NM og kandidatene her.

Bli med på VVS-dagene 2024 – last ned gratis billett 

VVS-dagene er Norges viktigste møteplass for energi - og miljøteknikk og arrangeres 16.-18. oktober 2024 i Nova Spektrum i Lillestrøm. Fagmessen er en åpen arena for fagpersoner i VVS-bransjen med over 12.000 besøkende fra hele landet. 

RørNorge er på plass med stor stand i Hall D, D04-34. Her blir det Rørlegger-NM, flere konkurranser med fine premier, og en super anledning til å slå av en prat med oss om rørleggerfaget, rekruttering, eller det du måtte ønske.

Klikk her for å laste ned gratis billett, og stikk innom oss da vel!