8 kjappe: NM-kandidat Kasper

Publisert

Kasper Nystad, kandidat i Rørlegger-NM. Lærling i Rørlegger Svein Andersen AS, representerer Telemark.

Kasper Nystad er en av fem kandidater som skal stå på en scene på VVS-dagene for å avlegge svenneprøven, og samtidig konkurrere om tittelen "Norgesmester i Rørleggerfaget 2024”. 21-åringen er lærling i Rørlegger Svein Andersen AS, og skal representere Telemark.

Fem kandidater har kvalifisert seg til NM i rørleggerfaget, som arrangeres på VVS-dagene 16. - 18. oktober, i Nova Spektrum i Lillestrøm. Her skal de stå på hver sin scene på messen og avlegge svenneprøven, og samtidig kjempe om norgesmester-tittelen.

For å bli litt bedre kjent med kandidatene, har vi stilt dem 8 kjappe spørsmål. I ukene fremover vil alle kandidatene bli presentert på RørNorge. 

Hvordan forbereder du deg til NM? 

– Jeg gjør ikke noe spesielt, jeg er på jobb og prøver å følge litt ekstra med hvis det er varmeanlegg, eller bøying. 

Hva ser du på som den største utfordringen? 

– Tja skal vi se... det blir jo mye tilskuere, så det er nok det å få stengt unna alle lyder og forstyrrelser. Resten får jeg ta som det kommer. Det blir nok en veldig kul opplevelse, og det er jo en sjelden mulighet, så jeg gleder meg egentlig veldig til arrangementet! 

Hvorfor vil du bli rørlegger? 

– Jeg liker å være i fysisk aktivitet og holde meg i form, også syntes jeg det virket spennende. Det er et yrke man får gjort mye forskjellig, og beveget seg hele dagen. 

Hva liker du med å være lærling? 

– Det at jeg får være med på veldig mye forskjellig, og at jeg får se mye forskjellig! Når du er lærling blir man tatt med på mange ulike ting, så det blir varierte arbeidsoppgaver og en variert arbeidshverdag! 

Kasper Nystad, kandidat i Rørlegger-NM. Lærling i Rørlegger Svein Andersen AS, representerer Telemark.
Foto: Rørlegger Svein Andersen AS

 

Hva liker du best å gjøre på jobb? 

– Varmeanlegg! 

Hvilke planer har du for fremtiden? 

– Nei jeg har ikke så mye planer egentlig. Jeg vurderer å gå videre på skole, eller kanskje komme meg inn på et litt mer teknisk område. Men vi får se.  

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

– Da spiller jeg fotball, også liker jeg å være i fysisk aktivitetjeg er en aktiv gutt! 

 

Kasper Nystad spiller fotball
Foto: Privat

Hva tror du om vinnersjansene dine? 

– Jeg tror alle har like vinnersjanser! Det er kult å få være med som én av fem kandidater!

Vi ønsker Kasper lykke til i Rørlegger-NM! 

Les mer om Rørlegger-NM og kandidatene her.
 

Bli med på VVS-dagene 2024 – last ned gratis billett 

VVS-dagene er Norges viktigste møteplass for energi - og miljøteknikk og arrangeres 16.-18. oktober 2024 i Nova Spektrum i Lillestrøm. Fagmessen er en åpen arena for fagpersoner i VVS-bransjen med over 12.000 besøkende fra hele landet. 

RørNorge er på plass med stor stand i Hall D, D04-34. Her blir det Rørlegger-NM, flere konkurranser med fine premier, og en super anledning til å slå av en prat med oss om rørleggerfaget, rekruttering, eller det du måtte ønske.

Klikk her for å laste ned gratis billett, og stikk innom oss da vel!