Overskuddsvarer til utdanning

Publisert

Overskuddsvarer med mening - Brødrene Dahl har tatt initiativ til å styrke utstyrsparken i videregående skoler med rørleggerlinje.

Fra venstre: Nils Arne Lundsvoll Løkken fra Kuben, Thomas Kristensen fra Skedsmo, Mohammed Bahjat Abdul Rahman fra Stovner og Are S. Nielsen fra Rørentreprenørene Norge.

Brødrene Dahl har tatt initiativ til å styrke utstyrsparken på videregående skoler med rørleggerlinje. RørNorge er glad for initiativet. Sammen lanseres en bærekraftpilot der utvalgte skoler med rørutdanning får kjøpe overskuddsvarer til god pris.

– Vi er opptatt av å sikre rørutdanningen i Norge, og interessen var stor da Kjersti Andresen og Oda Flatmoen fra Brødrene Dahl kontaktet oss og presenterte prosjektet Overskuddsvarer med mening, sier Are S. Nielsen fagsjef i Rørentreprenørene Norge.

Fagsjef i RørNorge, Are Skaar Nielsen. Foto: RørNorge.

Fagsjef i RørNorge, Are Skaar Nielsen. Foto: RørNorge.

Sammen lanseres en bærekraftpilot der utvalgte skoler med rørutdanning får kjøpe overskuddsvarer til god pris. På denne måten kan Brødrene Dahl sine overskuddvarer gi en verdi og mening for andre.

– Vi synes det er flott at våre varer kan brukes i skoler, i stedet for at vi skal pakke dem ned og sende dem langt av sted for destruksjon. Dette er varer som er fullt ut brukelige og som til og med kan heve undervisningen, sier Kjersti og Oda i Brødrene Dahl.

Mange skoler opplever mangel på både riktig og nok utstyr, og prosjektet kan for dem bidra positivt til å styrke undervisningen.

De videregående skolene som er med i piloten er Stovner, Skedsmo og Kuben.

I løpet av vinteren, vurderes piloten og målet er å inkludere alle videregående skoler med rørlinje i løpet av 2025.

– Vi er positive til alle som ønsker å bidra til god undervisning for fremtidens rørleggere, og vi opplever initiativet fra Brødrene Dahl som godt, sier Nielsen.

Sammen tar vi ansvar for både miljøet og rørutdanningen, hvor vi bidrar til at rørelever får like muligheter under utdanning – nok og riktig utstyr.